Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - VEREM DEDILER KADIR BEY YARDIM.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumVEREM DEDILER KADIR BEY YARDIM.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2012 Saat 21:59
sonuclar cok mu kotu lutfen bıraz bılgı verın.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2012 Saat 22:07
Sadece ikinci "Rontgen yorumu" biraz canimi sikti... Acele etmeyin, hele bir gorulsun, ayrica bu cagda bu hastaliktan niye korkuyorsunuz?  Resat Nuri'nin romanlari zamaninda degilizki!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2012 Saat 21:17
Yukarı Dön
aysealtun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 18:15
Merhaba
Size en son yazdığım rontgen raporundan sonra net bir teşhis koymadılar. Tomografi istediler.
10 gün sonra tomografi raporu çıktı size raporun sonucunu yazıyorum.Tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum. Tekrar teşekkür ederim.
Toraks BT incelemesinde,
Extratorasik yapılar ve toraks duvarı oluşumları tabiidir.
Her iki hemitoraks simetriktir. Mediastinal vasküler yapılar tabiidir. Mediastinal kitle ve patalojik boyutlarda lenf ganglionu saptanmamıştır. Trakea ve ana bronşlar açıktır.
Akciğer penceresinde yapılan incelemede, her iki akciğer parankiminde aktif lezyon görülmemiştir.
İnceleme alanına giren batın visserleri doğal olarak izlenmiştir.
SONUÇ: Fizyolojik sınırlarda inceleme.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 21:22
Gozunuz aydin, bir delinin kuyuya attigi tasi nihayet cikarabildiniz....Ilk gunden beri soyledigim gibi, bir suru "yalan-yanlislarla" kafanizi karistirdilar. Demek o Rontgen yorumunu yapan ya bu isi bilmiyor veya isin sahtekarligini yapiyor.. Ilk gunden beri ben sizden PPD testinin ama dogru durust yapilmisinin sonucunu istedim. Bir PPD testini bile dogru durust degerlendirmekten aciz doktorlarla isiniz hakikaten cok zor. Megerse hicbirsey yokmus... Yaziklar olsun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 23:05
Çok teşekkür ederim.Çok mutlu ettiniz beni.Sağlık ve sıhhat dileklerimle
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 23:06
KizBebek
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 18:04
Merhaba Kadir bey
Bu gün tomografi sonucunu değerlendirdiler,sizinde dediğiniz gibi temiz çıktığını birşeyi olmadığını söylediler ama ppd değeri 32mm olduğu için koruyucu tedavi uygulamak gerektiğini söylediler.
Verem dispanserine yönlendirip 1 aylık İSONİAZİD kullanmamızı söylediler.

1 ay sonra tekrar kontrol yapacaklarmış, temiz çıkan bir tomografinin tekrar neyini kontrol edecekler bilemedim.Verem dispanserine gitmedim, ilacıda almadık.Sizin fikirleriniz benim için çok önemli...

Yazılan ilacı kullanmak istemiyorum, kullanmaz isem ne gibi sakıncaları olur.Sizin değerlendirmeniz doğrultusunda hareket edeceğim, tekrar değerlendirmenizi rica eder teşekkürlerimi sunarım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 21:38
Cok haklisiniz, zira boyle;  bu kadar laubali bir PPD testi sonucu  verilemez... Duzgun bir PPD testinde;
Testin kac unite ile yapildigi, ne miktarda verildigi,  kac saat sonra degerlendirildigi, sadece "eritem" degil, varsa;  endurasyonun (sertligin) de capinin yazilmasi SARTTIR. Oyle bir kagit parcasina sonuc olarak sadece; 32mm. yazmak, o muessesenin ne kadar ciddiyettten uzak, laubali bir yer oldugunu gosterir, o kadar. Ayrica da ben hic 1 aylik Isoniasid tedavisi duymadim. Eskiden boyle bir durumda 6 ay verilen tedavi son zamanlarda 3 aya inmisti ama , hicbir zaman 1 ay olmadi.. Nerelerinden uyduruyorlar ise...
Tamamen onlarin hatasi olan ve teknik olarak yanlis yapilan bir PPD testi ile boyle bir tedavi verilemez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.