|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Esma
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: acil(ateş)Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2015 Saat 10:12 |
|
Hocam 5 bucuk yasindaki kizim dun gece aniden ateslendi her yerim ağrıyor dedi ardindan kustu ates 39.4 oldu daha sonra kusmanin ardinda sabaha karsi ates 37.1 e dustu sabah tekrar ateslendi ve kustu cok halsiz paranox fitil verdim ates hala var ama genel durumu iyi.sabah kan tahlili yaptirdim sonuclari gönderiyorum degerlendirirseniz cok sevinirim.bu arada idrar tahlili sizden ogrendigimiz kadariyla temiz ancak doktor idrar yollarini usutmus dedi wincef diye bir antibiyotik verdi wbc 17.72 bu antibiyotigi kullanmaliyiz yoksa sizin onereceginiz bir antibiyotik var mi ? Zaman ayirdiginiz icin simdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Esma
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2015 Saat 10:33 |
|
Hocam tahlil sonuclarini gonderwmedim yazıyorum. wbc:17.72 mon:1.37 gra:14.83 mo%:7.7gr%:83.7 rdw:43 bunlar yüksek ly% 8.6 mch:25 bunlar dusuk degerler.idrar tahlilinde nitrit negatif 2-3 eritrosit görüldü.
|
|
![]() |
|
Esma
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2015 Saat 17:09 |
|
Hocam ates ates dusuruculere ragmen dusmuyor çok halsiz ilacin etkisi gecince usumeye basliyor ve ates 39 ve ustune çıkıyor verilen antibiyotigi hala vermedim sizin cevabiniza gore bir yol izliycem.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2015 Saat 19:23 |
|
WBC:17.72 olmasi, antibiyotik gereken bir durumu gosterir. Augmentin 400,( Amoklavin, Klamoks'da olabilir) gunde 2x1 olcek (5ml) verin. Siseyi bitirin.
|
|
![]() |
|
Esma
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2015 Saat 21:56 |
|
Sagolun hocam aldim hemen başlıyorum antibiyotige.antibiyotik bittikten sonra tahlil yaptirip wbc degerine tekrar bakmali miyiz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2015 Saat 06:44 |
|
Kesinlikle gerekmez... Malumu ilan etmenin bir tek Laboratuvara faydasi olur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|