Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal?
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 01:03
hocam merhabalar, hayırlı ramazanlar

oğlum 2 ay sonra 4 yaşında olacak..bugün ateş ve ishal başladı..kusma yok sadece 39-40 civarı ateş ve ishal.. yanlız pırtladığı zaman bazen altına kaçırıyor iç çamaşırındaki kakası saydam sümüksü hafif kanlı bişey..tuvalette kakasını yaptığında ise koyu kahve sıvı ishal..
kanlı ve sümüksü ishaller dizanteriform ishallerdir ilaçla tedavi ediyoruz  diye yazmıştınız daha önce yanlış hatırlamıyorsam..

benim evde uyguladığım tedavi ;ateşi fazla yükselmesin diye ara ara ılık banyo yaptırıyorum ilaçla düşürüp ateş etkisini yitirsin istemiyorum sonuçta ateş mikropları öldürür değilmi..
elimden geldiğince sıvı vermeye çalışıyorum ama su fazla içiremiyorum istemiyor..süt içirmeye çalışıyorum oda zar zor yarım bardak (bu arada komşularımızdan duyduğum bir şey ateşli çocuğa süt verilmezmiş..süt ateşi yükseltirmiş..  bana saçma geldi anne sütü alan bebekler ne yapacak o zaman ateşi çıkınca süt içmeyeceklermi mamamı yedireceğiz ) yemekle aramız hiç yok az az yedirmeye çalışıyorum.

şimdi hocam ben evde kendi usulümce devam mı edeyim yoksa dizanteriform ishallerindendir diyip doktora götüreyim ilaç tedavisine mi başlayayım? 
 hocam açıkçası doktora götürmeyi hiç istemiyorum çocuk hapşırsa hatta onu geçtim hıçkırsa antibiyotik yazıyolar.. şu yaşına kadar antibiyotik kullandığım en fazla 2-3 defadır..

saygılar ,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119549
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 10:42
Dizanteriform kakalarda çıkan miktar; güvercin pisliği kadardır. Bol-sulu kaka yapıyorsa, sıradan bir ıshal demektir, ilaç gerekmez. Senin komşu mamaların da inek sütünden yapıldığını bilmiyor herhalde. Ayrıca Anadoluda ateşlenenlere süt değil, et yedirmezler, halbuki bu devrede "antikor" yapabilmek için aşırı miktarda proteine ihtiyaç vardır. Vücut bu proteini dışardan temin edemezse, adele hücrelerini yıkar ve açığa çıkan proteinleri kullanır. Bunun sonucunda da şahısta "adale ağrıları" olur.  
İlaç vermeyin. Eğer kaka tarifi; Dizanteriform'a uyuyorsa, görüşelim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Tem 2012 Saat 10:43
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.