Kadir Bey Merhaba
Kız bebeğim şuanda 3,5 aylık
doğum kilosu 3590 gr. 50 cm
1.ay 4600 gr 54 cm
2.ay 5600 gr 56 cm
3.ay 6100 gr 60 cm
1-)İlk 2 ay gayet iyi kilo alıyorken 3.ay da 500 gr almasını anlayamadım,ilk 2 ay sürekli memede olduğundan kilo aldı ama artık yani 3.ayında düzene girmişti artık daha az ağlıyor daha uzun uyuyordu,emzirme araları nerdeyse 3 saati buluyordu,en fazla 5 dk emiyordu,sütüm de bol,ben niye bu kadar az kilo aldığını anlayamadım,şuanda da 2-3 dak emip bırakıyor,yine az kilo alacağından korkup sürekli meme teklif ediyorum ama 2 saatten önce almıyor,günde 2 kez sarı cıvık kaka yapıyor,gece ben uyandırmasam 5-6 saat uyuyor,bebeğimin durumunu değerlendirebilir misiniz?
2-)Birde yakında işe başlayacağım biberon teklif ediyorum ama ememiyor,biberon da tek delikli,biberona oğlum gibi alışmasın diye tek delikli veriyordum acaba deliği az diye de biberon çok zahmetli mi oluyor?Biberon deliğini artırmalı mıyım?
3-)Hocam sol göğsümü bebeğim hiç emmiyor,tek göğüs ile emzirip sol göğsümü sağıyorum,2 günde buzdolabında biriktirdiğim sütleri tek bir poşete koyup dondurabilir miyim?Yoksa hiç bekletmeden mi dondurmalıyım?çünkü 50 cc ancak çıkıyor ertesi günde bi 50 cc olunca birleştirip buzluğa atıyordum,sizce sağlıklı olur mu?
Düzenleyen bilgeakgun - 15 Nis 2012 Saat 22:40