Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2012 Saat 22:26
Kadir Bey Merhaba

Kız bebeğim şuanda 3,5 aylık
doğum kilosu 3590 gr. 50 cm
1.ay               4600 gr  54 cm
2.ay               5600 gr  56 cm
3.ay               6100 gr  60 cm

1-)İlk 2 ay gayet iyi kilo alıyorken 3.ay da 500 gr almasını anlayamadım,ilk 2 ay sürekli memede olduğundan kilo aldı ama artık yani 3.ayında düzene girmişti artık daha az ağlıyor daha uzun uyuyordu,emzirme araları nerdeyse 3 saati buluyordu,en fazla 5 dk emiyordu,sütüm de bol,ben niye bu kadar az kilo aldığını anlayamadım,şuanda da 2-3 dak emip bırakıyor,yine az kilo alacağından korkup sürekli meme teklif ediyorum ama 2 saatten önce almıyor,günde 2 kez sarı cıvık kaka yapıyor,gece ben uyandırmasam 5-6 saat uyuyor,bebeğimin durumunu değerlendirebilir misiniz?
2-)Birde yakında işe başlayacağım biberon teklif ediyorum ama ememiyor,biberon da tek delikli,biberona oğlum gibi alışmasın diye tek delikli veriyordum acaba deliği az diye de biberon çok zahmetli mi oluyor?Biberon deliğini artırmalı mıyım?
3-)Hocam sol göğsümü bebeğim hiç emmiyor,tek göğüs ile emzirip sol göğsümü sağıyorum,2 günde buzdolabında biriktirdiğim sütleri tek bir poşete koyup dondurabilir miyim?Yoksa hiç bekletmeden mi dondurmalıyım?çünkü 50 cc ancak çıkıyor ertesi günde bi 50 cc olunca birleştirip buzluğa atıyordum,sizce sağlıklı olur mu?

Düzenleyen bilgeakgun - 15 Nis 2012 Saat 22:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2012 Saat 22:55
1- Ilk 2 ay, iyi kilo degil,  "anormal" fazla kilo almis. Bu sebeple, asiri kilo almasini onlemek icin, bunye bir miktar istah azaltmasi yapmasi normaldir. Aksi taktirde, "obez" bir kiziniz olurdu. Hala kilosu iyi.
2- Anne sutu varken, biberon ile biraz zahmet cekmesi iyi olur, aksi taktirde anne memesini hemen birakir.
3- Temiz islem gordukten sonra bir sakatlik cikmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.