| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
haydibebek
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
|
Konu: bıngıldaK ve dvit 3 ilişkisi? Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 02:20 |
  dr bey ben bilmeden bebeğime kötülük yapmışım galiba,vit 3 damlasını hiç aksatmadan veriyorum,bırakın aksatmayı bazen damla ıskalayınca bazı günler fazladan 1-2 damla fazladn vediğim çok oldu,bugün öğrendim ki d vit3ün 1 damla bile fazlası bıngıldağın erken kapanmasına neden olurmuş,bu doğru mudur?geçen ayki muayenesinde drumuz bıngıldağına baktı ve bişey söylemedi,normal buldu,bebeğim kız ve 7 ay 25 günlük,7.ayına girdiğinde kafa ölçüsü 42,5cm di,ondan önceki ay da aynıydı doğumda 35,5cm di,ben bilmeden kızıma kötülük mü yaptım şimdi?acaba ondan mı kafası 2 aydır aynı ölçüde?
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 02:21 |
bir de bıngıldak en erken ne zaman kapanır?teşekkürler...
acde diye alternatif yan etkisi olmaya bir ilaç varmış onu kullansak dvit 3 ün yerine ,daha sağlıklı olur mu sizce?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119612
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 09:58 |
|
Devit3'ü değil 1 damla fazla vermeniz, şişenin tamamını içirseniz bile bıngıldağa etkili olmaz.. Şimdi açıp "Nelson" çocuk hastalıkları kitabına bir göz atalım. D vitamini fazlalığı ( Hypervitaminosis D) , Çok yüksek dozlarda ( Günde 10 00u ve üstü) Dvitamininin, 1-3 ay alınması ile, bazı arazlar ortaya çıkar... Bu arazlar: Hipotoni (Adele gevşekliği), iştahsızlık, huzursuzluk, kabızlık, aşırı su içme, aşırı idrara çıkma ve solgunluktur.. Bıngıldak kapanması ile ilgili tek bir kelime yoktur.. Bu bizim sağlıkcıların uydurduğu bir "şehir efsanesi" dir.. Söylenenleri unutun, keyfinize bakın..
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 10:37 |
 kadir bey çooook teşekkürler,içimi rahatlattınız,sizi çok seviyoruz.
bir de demir ilacı veriyoruz acaba demir ilacından kaç dakika önce ve sonra süt ürünü vermemeliyiz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 10:10 |
|
Ben demir ilacını sadece demir eksikliği anemisi tesbit ettiğim hastalarıma veririm. Öyle vitamin verir gibi demir vermem.. Demir ile sütü yanyana vermeyin yeterlidir. Zira, midede asit tesiri ile demir kalsiyuma bağlanmaz hale gelir. Mideye indikten sonra ne zaman isterseniz sütünü verebilirsiniz.
|
 |
nurcan
Altın Üye
Puanlar: 2404
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 14:04 |
|
Hocam benım kızım 3 aylık devit-3 ü saglık ocagından dedikleri gibi günde 3 damla veriyorum fakat baska bir doktor gündde 6 damla verin dedi yazın 3 e düsürürüz dedi kararsız kaldım kaç damla vermeliyim ? Tesekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:09 |
|
İlk 1 sene için; yaz-kış; günde 5 damla yeterlidir. Bazı çocuklarda bu dozda verilmesine rağmen D vitamini eksikliği görülebiliyor, bunlara Dvit3 AMPUL içiriyorum.. Ama her çocuğa değil.
|
 |