Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş çok acil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş çok acil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş çok acil
    Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 05:06
Kadir bey

Kızım 5 yas 15,5 kg
Bugün okul çıkışı bas ağrısı bacak ağrıları ile hafif ateşle başladı sonra ateşi çıktı
Akşam 8de 2olcek mor calpol verdim ateş düştü 4 saat sonra tekrar ama bu kez 39a ulaştı
Gece 1:30da calpol yine ama h düşürmesi yada yarım saat düştü
Şimdi ateş 40,1 ne yapayım
Cocuk titriyor
Sayıklıyor
Ne yapayım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 18:40
Grip baslamis... 4-5 gun atesi olacak. SAKIN, Hastane veya doktora gitmeyin.. Benim size ogrettigim; Viral/Bakteriel ayirimi iyi yapin, suphede kalirsaniz, bir "Kan Sayimi" yaptirip, WBC degerini yazin.
5 yasda, WBC: 5.5-15.5 araligindadir.. 15.5 ustu olursa, Antibiyotik baslanir.

Dikkat edin, simdi yeni moda; Astim, Bronsit yerine; Zaturre veya Zaturre baslangici gibi komik teshisler koymak.
Astim/Bronsiolit gibi tanilarla yapilan sahtekarliklar iyice aciga ciktigindan, bu teshislerin modasi gecti, millet bunleri yemiyor diye, simde herkeze Zaturre diyorlar..
Bir sorun bakalim; Asili(KPA) cocuklar nasil Zaturre oluyorlarmis!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Oca 2015 Saat 18:41
Yukarı Dön
edefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 20:42
Kadir bey 

Sizden haber alamayınca doktora gittim. kan tahlil yapıldı.
Degerler soyle

Lokosit 12.7 max 10 olmalı yazıyor bu listede
Hemoglobin 10.5 dusuk
Hematokrit 31.5 dusuk
Lym%
Mp% bınlar dusuk cıkmıs
Gr% 88.2 yuksek
Lym 1.1
Crp 54.5 yuksek
Monotest negatif

İdrarda 
Bulanık
Ph 6.5 asit
Nitrit negatif
Protein (+)pozitif
Diğerler normal

İdrar mikroskobi de her sahada 10-15lokosit
7-8yassı epitel

Sizce ne olabilir? Ne yapmalı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 22:42
Grip geciriyor. Hep ayni SAHTEKARLIK devam ediyor... Eriskin Referans degerleri yazilmis.. Bu Doktor-Laboratuvar cetelerini sikayet etmediginizden, yapilan assagilik uc-kagitlari suratlarina vurmadiginizdan, bu sahtekarliklara hep devam edilecek demektir. Artik bu konu ile ilgili baska yazi yazmayacagim, zira sizlerde ANLAMIYORSUNUZ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.