| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Glshbgz
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
|
Konu: KKK Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 19:12 |
Hocam merhaba,
oğlum 46 aylık anaokuluna gidiyor. bugün çantasına not koymuşlar son zamanlarda kızamık vakalarında artış olduğundan ilkokul 1.sınıfta yapılacak olan KKK aşısını artık anaokulu seviyesinde yaptırılıyormuş ve bununla ilgili izin istiyorlar. ilk doz kkk aşısını 12 aylıkken yapılmıştı. 1-2.dozu şimdi vurduralımmı? 2-boğaz enfeksiyonu geçirmişti, daha tam atlatmadı aşıya engel midir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119600
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 19:41 |
|
1- vurdurabilirsiniz, asinin erken yapilmasinda bir mani yoktur.
YANLIZ: (!) Mutlaka; asinin yapildigi yeri, tarihini, asinin markasini, Lot numarasini ve Son kullanma tarihini, NOT EDIN...
2- Atesli hastalik gecirdigi anda bile asi olabilir.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
Puanlar: 451
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 03:09 |
|
Soruları ve verdiğiniz değerli cevapları sürekli takip ediyorum.Verdiğiniz cevabı görünce açıkçası kendi açımdan endişelendim.Çünkü kızımın aşı karnesinde sadece yapılan aşıların tarihlerini yazmışlar diğer bilgiler yok sadece bir dr. yaptığı hepatit a aşısının kesip dediğiniz şeyleri belirten küpürü zımbalamış :((( bu sorun mudur? Teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 03:23 |
|
Bu bir sorun degil, gerekliliktir. 5-6 sene evvel, Vaqta isimli bir "Hepatit-A" asisinin bir "lotun'da" asiri sterilizasyon nedeni ile "azalmis tesir" tesbit edildi. Benim asi kartimda, yaptigim butun asi bilgileri ayni zamanda, hasta dosyasinada islendiginden, ben bu durumdaki hastalari cagirip firmanin ucretsiz temin ettigi asilarla asiladim... Diger, butun doktorlar, ellerinde hicbir kayit olmadigi halde, astronomik sayida asilari firmalardan aldilar ve bunlari para karsiligi yeni hastalara yaptilar. uckagitcilar, sahtekarlar gene karli cikmislardi...
Dunya saglik orgutu senelerden beri, bu bilgilerin asi kartlarinda olmasini sart kostugu halde, bizde; na Devlet, ne Universiteler, nede diger Saglik kuruluslari, bu konuya zerre, ehemmiyet vermemis ve kulak arkasi etmislerdir. Neticede doktorlara bundan, bir "cikar" yok ya, ne ugrassin adam!!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2013 Saat 03:24
|
 |
Glshbgz
Katılımcı Üye
Puanlar: 186
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 11:16 |
|
Hocam karışıklık olmuş aşıyı sadece 48 aylık ve ondan büyüklere vurucaklarmış biz 46 aylığız yinede vurduralımmı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 21:50 |
|
Vurdurmayin, sartlari bu kadar zorlamanin zaten bir alemi yok..
|
 |