Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2. ay asisi ve gelisim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2. ay asisi ve gelisim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yavrumfundam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Konu: 2. ay asisi ve gelisim
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 10:58
Merhaba hocam

1. Bugün kizimin 2.ay asilarini yaptirdik, rotavirus aşısını 3.ayimizda yaptirabilecegiz inşallah, .bunu 2 doz olanindanmi yoksa 3 doz olanindanmi yaptiralim hocam? Ateslenirse ates düşürücü verebilirsin dedi sağlık ocağındaki doktor. Vermelimiyim öyle bir durumda ve hangi ateş düşürücüyu vermeliyim?

2. Kizimin 39+2 de dogdu, doğum kilosu 2970gr, boyu 50cm, bbaş çevresi 34
Bugün kilosu 5230 gr (130 unu kiyafete çık dedi), boyu 54 cm, bas vevresi 38
Hemsire ufacik bi kiz dedi, uzuldum besleyemiyormuyum buyutemiyormuyum diye. Zayif mi kizim hocam ayina göre? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 19:34
1- Niye; Rotavirus asisi, 2.ay asilari ile birlikte verilmedi????? 2doz VEYA 3doz olmasi onemli degildir. Onemli olan, ayni marka ile devam etmektir.. Bu tip asilar, diger asilarla ya ayni gunde veya en az 1 ay ara ile yapilmalidir...
2- 3.5 dogan kizlarin;2 ay kilolari: 5.1kg dir... Sizinkisi;3.5kg doganlara yetismis, birde; 130gram gecmis. O hemsirenin, niyeti baska... Uyanik, akli sira sizi doktora yonlendirecekl, oda size mamalari dayayacak.. SAKIN, bu yonde bir telkinde bulunurlarsa asla inanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Ara 2013 Saat 19:35
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 22:02
Mama değilde süt arttirici içecek varmış onu onerdi hemşire,  ihtiyacım yok deyip reddettim hocam. Doktorun sadece odasinin kapisini gördüm, hamilelik takibini ve simdi bebegimin takibini ebe yapiyor, doktorla ilac yazdiracaksan gorusebiliyorsunuz.
Hocam boyu ve bas cevresi nasıl peki ?

Rota bizim yuzumuzden 3. Aya kaldi hocam. Hos ben demesem böyle bir asi var bile denmedi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 23:33
Boy ve bas cevresi; dogumda kucuk olmasi sonucu, normal tablolarla degerlendirilemez.. Kilosu iyi gidiyorsa, onlarda duzelecek, yetisecek demektir. Su anda eksik olmalari onemli degildir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 23:37
Cvplar icin çok teşekkürler hocam. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.