|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
codesdi
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 2 aylık bebeğim kulak arkasında bezelerGönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 19:16 |
|
Merhaba Doktor Bey; http://i.hizliresim.com/p9lpyN.jpg http://i.hizliresim.com/a0mb9R.jpg Ultrason
çektirmemiz de istendi fakat henüz çektirmedik. Bebeğimin kafasında ve yüzünde
ilk ay aşırı sivilcelenmesi olmuştu, pişik kremi ile hafifledi. Şu anda
kafasında bıngıldak ve çevresinde konak var. Yine makalelerinizden edindiğim
bilgilere göre yıkamadan önce zeytin yağı ile yumuşatıp tarayarak kabuklardan
kurtuluyoruz; fakat gün sonra kabuklanma
yine oluyor. Yüzünde sırtında omuzlarında yer yer sivilcelenme var ve sanki
tahriş olmuş gibi o kısımlardaki cildi. Şampuan olarak sebamed kullanıyorum ve
yıkama sonrası sebamed bebe yağı ile masaj yapıyorum. kulak arkalarında,
kıvrımlarında , kaşlarında göz kapaklarında da sulanma pullanma oluyor.
Üniversite hastanesindeki doktor dermatit olduğunu söyledi ve cildiyeye
yönlendirdi. Orda krem verdiler fakat kremlerin içerikleri beni
ürküttü doğrusu, kullanmadım. Özellikle kulak arkasındaki bezelerinden dolayı
çok endişeliyim. Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 17:44 |
|
Universite hastanesi ha!!! Belliki isportadaki kiytirik doktorlari bunlar mezun ediyor!!
1- O bezelerin tamami sacli derideki ve yuzdeki mikroskopik yaralardan aliman mikroplara bagli lenf bezleridir..Yuzu ve sacli deri duzelince, hepsi kaybolacak. 2- Degil US, o kan tahlillerine bile gerek yoktu.. Tamami nafile isler. 3- Cilt ve sacli derideki hadiseler, bebegi asiri derecede sicak tuttugunuzun ve terlettiginizin isaretidir. Kafasini terletmeyecek kadar, ustunu acin ve/veya odasini serinletin. Korkmayin, Turk doktorlarinin sandigi gibi; "usuterek" hastalik olmaz... Dedigim gibi, yaptiginiz tek hata(sicak tutmak) basiniza ne isler acti!! Her gun yikayin, az giydirin ve kimseyi(bilhassa yaslilari) ASLA dinlemeyin. Sakin; takke ve corap giydirmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Kas 2015 Saat 17:46 |
|
![]() |
|
codesdi
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2015 Saat 01:03 |
|
Kadir Bey çok teşekkür ederim yanıtladığınız için. Siteyi, yazdıklarınızı sürekli okuyorum ve çok şey öğrendim çok teşekkürler.
US çektirmekten vazgeçtik sayenizde. Bebeğimizi terletmemeye çalışıyoruz artık tek bir body ile duruyor; hıçkırığa yakalanması da yok denecek kadar azaldı sayenizde. Sıcak tuttuğumuzdan sanırım altını açtığımda ısısı düşüyor ve hıçkırığa yakalanıyordu. Söylediğiniz gibi hergün yıkamaya devam ediyorum. Fakat cildi çok kuru ve pütür pütür. göğüse kadar sırt ve omuzlar pıtır pıtır. Her ıkındığında da kıpkırmızı oluyor kafası. Özellikle gıdısında şiddetli kızarıklık oluyor. Henüz salya problemimiz yok, oraya süt akmaması için de emzirirken mendil koyuyorum ama gıdısı enzeye doğru kızarıyor yine de. Kafada ve kulaklarda (arkası ve iç kıvrımları) şiddetli şekilde konaklanma devam ediyor. Bu sebeple banyo öncesi zeytinyağı ile yağlıyorum. Yaptığım büyük hatayı en kısa sürede nasıl geçirebilirim acaba?
Ayrıca kalça US de isteniyor, onu da çektirip çektirmemekte kararsız kaldık çünkü bebişimiz her doktora gittiğinde çok hırpalanıyor, ağlıyor ve o gün hep uyuyor |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2015 Saat 07:09 |
|
Kalca US'u; ancak elle muayene supheli olursa cekilir... Her bebege cekilmez... Her banyodan sonra; Bebe yagi kullanin. Kulak arkalarina, gunde:2x1 Ultralan pomat surun.
|
|
![]() |
|
codesdi
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2015 Saat 12:48 |
|
Çok teşekkür ederim. hemen alacağız o pomatı
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|