|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
sevcan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: genizGönderim Zamanı: 09 Ara 2015 Saat 14:07 |
|
Sevgili Kadir Hocam,
7 yaşındaki oğlumda 2 haftadır özellikleri sabah kalkınca, ara ara da gün içinde sesi gelip gidiliyordu. Öhö yapınca düzeliyordu. Hiç ateşi olmadı. Ses kısıklığı son günlerde biraz hafiflemişti. Geceleri uyurken hiç öksürüğü olmuyordu. Ses kısıklığından korkup bir KBB uzmanına gittim. Doktor oğlumda çok yoğun bir geniz akıntısı olduğunu söyledi. Boğazı olduğu gibi kalplamış akıntı. Antibiyotiksiz düzelmezmiş. Sinüzitle bağlantılı birşeyler de söyledi orasını tam duyamadım. Sonuçta ses kısıklığını geniz akıntısından olduğunu söyledi. 10 günlük Amoklovin 400 (sabah akşam 7şer cc) yazdı. Geniz eti bunlarla küçülmezse akıntı bitmemiş olursa geniz eti filmi çektiririz dedi. Bana belki de kızacaksınız ama dün akşam bir kere 7cc amoklovin verdim, daha önce hiç olmadığı halde gece öksürüğü 7-8 kere oldu.. Bu sabah vermedim. Hocam öksürüğü kesmememiz gerektiğini biliyorum, bir yazınızda "geniz akıntısını niye durdurmaya çalışırsınız ki" dediğinizi de hatırlıyorum. Fakat burasını anlamadım. Ne kadar yoğun olursa olsun geniz akıntısına antibiyotikle müdahale etmeyelim mi? Ben şimdi o antibiyotikleri kullanmayayım mı? Bizimki çok çok yoğunmuş. Siz ne derseniz öyle yapacağım. Şimdiden teşekkürler hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2015 Saat 18:58 |
|
Geniz akintisi, Turk doktorlarinin zannettikleri gibi, bir tek; Bakterilerle OLMAZ... Viruslerle de olur. Atesi olmayan bir hastada, istedigi kadar akinti olsun, Antibiyotik gerekmez.. Hos, Turk doktorlari akinti olmasa da, Antibiyotik vermek icin, mutlaka bir bahane uydururlar. Sadece; sik sik Serum fiz ile burun temizligi yapin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|