| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
moralist
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
|
Konu: 18.ay aşı sonra kasılmalar Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 02:08 |
Merhaba Hocam,
Bugün sabah bebeğime 18.ay aşıları yapıldı. DBT – İPV - HİB, Hepatit A ve ağızdan çocuk felci aşısı. Aşılar sabah 10.30 da yapıldı akşama kadar bebeğim gayet iyiydi ancak akşam saat 11.30 da uyur uyumaz tuhaflıklar başladı. Nefes alışlarından farklılık(soluk borurusuna su kaçmış gibi peşpeşe ağzını gererek sık sık nefes alma), sayıklama tarzı garip hareketler,sonrasında küçük kasılmalar...çok şaşkınım bu yüzden geceyarısı size yazıyorum daha önce hiç böyle belirtilere rastlamamıştık...ateşini ölçtüm 37.5...dolven verdim bekliyorum...inşallah sabaha kadar düzelir...nedir bunlar hocam herşey normal mi?...geçmezse ne yapacağım insanı çok korkutuyor...
Düzenleyen Gamze - 28 Kas 2013 Saat 02:17
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119612
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 04:16 |
|
Hemen; ParaNox 120 fitil den;1tane yapin,atesi cikabilir, sakin SOGUK TATBIKI YAPMAYIN...Sabah durumu yazin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2013 Saat 04:17
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 12:13 |
|
şu an saat öğlen 12...daha iyi görünüyor ama yine de sürekli hareketlerini gözlüyorum...dün geceki anormallikleri şu an yok...ancak yine huzursuz, ateşi devam ediyor ama çok yüksek değil...sabah 9 da yine dolven vermiştik...önceki yazılarınızı bildiğim için hiç soğuk tatbiki yapmadım...bütün gece neredeyse hiç uyumadı...uyuduğunda da uyuma değil de başka birşeydi sanki...sabaha kadar kucağımızda gezdirdik...bir de bazen gözlerini çok açıyordu ve tepki vermiyordu...bütün bunlar ateşten mi oldu hocam nedir...yoksa aşılar yan etki bi yaptı bebeğime...Allah korusun kalıcı bir zarar verir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 19:36 |
|
Hadi, gecmis olsun.. Boyle durumlar icin evde mutlaka; ParaNox120 fitil bulundurun..
Kalici hicbir sey yok. En kotu ihtimal ile, havale gecirebilirdi, onun da kalici bir etkisi olmaz.. Aksam bir hastaneye gitse idiniz, sizi kesin yatirirlardi ve bir suru tahliller Tomografiler yaptirirlardi.
Okumaya devam. Hangi bilgiye ne zaman ihtiyaciniz olur, hic belli olmaz.
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 20:39 |
çok teşekkür ediyorum hocam...çok doğru hangi bilgiye ne zaman ihtiyacımız olur hiç belli olmaz...aslında buradaki bütün mailleri ve yazılarınızı bir kitap haline getirmek lazım...o zaman insanların oradan bilgi taraması çok daha kolay olur... hocam bebeğimi şu an yani akşam saat 8.30da uyuttum...ateşini uykuya dalarken emzirdiğim sırada ölçtüm 37 idi...bu yüzden hiçbirşey vermedim...ince giydirip üzerini örtmeden yatırdım..size yazdığımda öğle vaktiydi...akşama kadar geçen sürede iyi sayılırdı..tabi ateşe bağlı huzursuzluğu ve bu arada dişlerimiz de sürekli çıkmaya devam ettiği için ondan kaynaklanan rahatsızlığı da vardı...ancak size gece bahsettiğim anormallikleri gözlemedim Allaha şükür... aynen dediğiniz gibi gece acile gitsek başımıza neler gelirdi kimbilir...bunu da sizin sayenizde öğrenmiş olduk yine önceki yazılarınızdan...sizden gelen bilgiyi bekledim ve bu her zamanki gibi bana doğru olanı gösterdi...ne kadar teşekkür etsem az olacak biliyorum..''Allah sizden razı olsun" şu an sizin için tüketilecek en doğru cümle olacak...Allah sizden razı olsun...
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 23:49 |
hocam 8.30 da uyutmuştum yarım saat sonra ağlayarak huzursuz bir şekilde uyandı...10a kadar bekledim ateşi yükselince paranox fitil verdim...bu ateş ve huzursuzluk ne kadar devam eder, normal bir aralığı var mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 03:54 |
|
Genelde; 24 saati pek gecmezler.. Gecenlerde, tesadufen baska bir enfeksiyon, asiya denk gelmis olabilir. Biraz takip edin, oksuruk, ishal, kusma, nezle hali olursa goruselim.
|
 |