Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - herperjina
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumherperjina

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taylanözgür Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: herperjina
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 17:05
merhaba kadir bey,
benim oğlum su anda 26 aylık. 18 aylıkken ateşten dolayı havale geçirdi. ne olduğunu o an anlayamadığımız için apar topar acile koştuk bu baygınlık hali 20dk kadar olmuştur. orda serum ve ateş düşürücü verdiler eve geldik ertesi gün kendi doktorumuza gittik boğaz enfeksiyonu olmuş havale ateşle birlikte olduğu için bir araz bırakmayacağını söyledi. o yaz dönemi oğlum hemen hemen hep ateşlendi ve doktorumuz boğaz enfeksiyonu dedi. en son izmire götürdüm orada boğazda beyaz noktalar gördüler kriptik tonsilit dediler deposilin ve agumentin verdiler oğlum iyileşti. aralık sonu yine ateşi yükseldi biz izmire gittik orda yine deposilin ve suprax verdiler eve geldik şurubumuz bitmeden yine ateş yükseldi yine bir tedavi sürecine başladık. ocak ayında yine boğaz enfeksiyonu ile gittik yine deposilin ardından antibiyotik ama antibiyotik bitmeden yine yüksek ateş kan tahlilinde crp 24 çıktı iğne verdiler yani böyle sıkıcı süreçler içindeyiz. izmirde son götürdüğüm doktor herpenjina dedi anlamdığım şey tedavileri eksik mi yapıyolar antibiyotik alırken yüksek ateş balgamlı öksürük oluyor süreç uzuyor beni biraz aydınlatırsanız çok sevinicem.. yardımlarız için şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 17:18
bir de birsey daha sormak istiyorum oğlumun ateşi yükselince indirmekte çok zorlanıyorum havale de geçirdiği için paniğim çok artıyor gece uykudan aniden kaltığımda bir bakıyorum ki ateşi40 olmuş bazen geçmiş o arada novalgine damla vermek sakıncalı mı çünkü pedife yada calpol ateşini 45dk.da indirmiyor. oğlum çok iğne ve antibiyotik aldı korkularım çok fazla beni bilgilendirirseniz çok mutlu edersiniz sevgiler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 20:09
1- Once, ilk sayfadaki; Ates ile ilgili 2 makaleyi okuyun.
2- 5-6 yaslarindan evvel' Deposilin gerekecek durumlar OLMAZ... KAZIKLANDINIZ..
3- CRP ile yazdiklarimi okuyun...
Enfeksiyonlarda CRP:40-200 SINIRLARI ICINDEDIR. Gene kaziklandiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 17:05
öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. deposilinle geçer dediler bizde hastalığımız geçmiyor diye yaptırdık. bir şey daha sormak istiyorum oğlumun boğaz enfeksiyonlarında boğazında küçük dilinin çevresinde (küçük dilinde değil) büyük noktalar halinde beyazlıklar oluyor. bunlar geçmiyor. ateşi iğne olmasına rağmen 4-5gün sürüyor.bu beyaz noktalar neden oluyor? şimdiden teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 19:08
26 aylik cocuga; Deposilinmi yaptirdiniz??? Ben size ne diyeyim... Cocugunuzun hastaligi GRIP, tabiiki gecmez.. 4-5 gun ates yapacak, sonrasinda; 2-3 hafta oksuruk-nezle hali olcak..
Her zaman soyluyorum:
   TURK DOKTORLARI, GRIP HASTALIGINI BILMEZLER... Onlara gore bunlarin hepsi;Astim, Bronsit Allerji veya Bronsiolit..
Bronsiolit'in de oldugunu bilmezler, buna da Astim ilaclarini dayarlar..
Bunlar hep o ilac firmalarin yuzunden oluyor..
"Bakanlik- Ilac firmalari- Eczacilar-Hastane ve doktorlar" hepsi cete...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.