Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sedaaytunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2014 Saat 04:30

hocam tekrar merhaba,

5 gün sonra oğlum 20 aylık olacak. dün geceden beridir geçmeyen bir ateşi var. Saatlerce birşey yemedi ayakta duracak hali bile yoktu. Ateş düşürücü vermedim ama bir kaç saat önce çocuk acile gittik kan sayımı istedim ( çünkü 2 gün sonra tatile çıkacağız önemli bişi varsa atlamak istemedim)doktor akut faranjit teşhisi koydu antibiyotik yazdı, hastanede pedifen verildi 15 dk sonra keyfi yerine geldi.  antibiyotik almadık ateş düşürücüde vermiyorum sizden öğrendiğim kadarıyla. Eve geldik ateş devam ediyor bitkin ve halsiz

KAN sayımı sonucu şöyle

CRP; 5,6                          REFERANS 0-3

WBC 8,75 REF ARALIĞI 5,5 - 15,5

NEU% 69         REF ARALIĞI 17-60

LYM% 11,9   REF ARALIĞI 30 - 70

MON %17,7       REF ARALIĞI 0-12

NEU  6,1  REF ARALIĞI 2,5-6
LYM 1  REF 4-10,5
MON 1,55   REF 0-,9

Bakteriyel  bir durum mudur hocam??? DİLDE pas lekesi falan yok  wbc düşük crp yüksek... 

yorumunuz için şimdiden teşekkürler

Düzenleyen sedaaytunc - 27 Tem 2014 Saat 04:42
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sedaaytunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2014 Saat 14:01
Hocam 48 saate yaklaştık ateş devam ediyor ve halsiz ateş düşürücü hala vermiyorum hastalık uzamasın diye yalnız durumu bakteriyel mi antibiyotiği vereyim mi ne yapayım? Dili temiz az önce sadece muzlu yoğurt yedirdim şuanda uyuyor ne yapalım?
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119622
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2014 Saat 21:12
WBC: 8.75 olmasi (cok dusuk) gecirdigi atesli hastaligin Gripal bir hastalik oldugunun gostergesidir. Iyiki antibiyotik baslamamissiniz. Atesi;4-5 gun olacak. Yaz oldugu icin, Grip fasli beli-belirsiz gececek, merak etmeyin. Tatilinize gidin.
Bir seyde yapmayin. Sadece atesden cok rahatsiz olursa, bas agrisi gibi agrilari olursa ancak o zaman ates dusurucu verin. Eski mailleri okuyun.

CRP yuksek degil, sadace; cahil (yada sahtekar) Laboratuvar, Enfeksiyonlarda kullanilan "Referans" degerleri= 40-200 degil, Kardiak risk(Enfarktuslerde) durumlarinda kullanilan "Referans" degerlerini=0-5 kullandigi icin, boyle bir sonuc cikiyor. Takmayin kafaniza, bunu ogrenmeleri, Turk doktorlari icin bir 30-40 senelerini alir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Tem 2014 Saat 21:17
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sedaaytunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2014 Saat 22:19
Çok teşekkürler hocam antibiyotik almadım zaten eczaneden ateş düşürücüde hiç vermedim ateşi hala devam ediyor ama keyfi yerinde çok teşekkürler iyi bayramlar sevgiler saygılar..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sedaaytunc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2014 Saat 16:24

hocam, oğlum aytunç bu sabah itibariyle iyleşti keyfi yerinde iştahı da yerine geldi bi sıkıntımız kalmadı şükürler olsun. Bir hastalığımızı da antibiyotiksiz atlattık, ateş düşürücü de hiç kullanmadım. Ateşin bir görevi var, ateş bitince hastalıkta geçer dersiniz hep.  oğlum 3 aylıktı sizi tanıdığımda sayenizde antibiyotik geçmişimiz olmadı. Sayenizde bilinçlendik.. 

Szden cevap gelmeseydi de o aptal doktorun verdiği ilacı vermeyecektim son dakkaya kadar bekleyecektim sadece kan sayımı yaptırmak için gittik babasıyla WBC düşük ama CRP den dolayı ikilemde kaldım onun da açıklamasını yaptınız zaten, yani böyle rastgele antibiyotik yazmalarını anlamıyorum kasten veya cahillikten mi burda düzen bu şekilde bilemiyorum

Oğlum ellerinizden öpüyor ben ve eşim yanaklarınızdan kocaman öpüyoruz SİZİ ÇOK SEVİYORUZ BİREBİR TANIŞMASAK DA HEP DUA EDİYORUZ SİZE allah torunlarınızı çocuklarınızı size bağışlasın allah hastalık dert göstermesin sizlere...

sağlık ve sevgiyle kalın...

Düzenleyen sedaaytunc - 28 Tem 2014 Saat 16:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119622
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2014 Saat 18:22
Ramazan Bayraminiz Kutlu olsun,

Artik Grip ile antibiyotik gereken durumlari ayird edebilecek hale geldiniz. Bu becerinizin, size ve arkadan gelecek torunlariniza bile faydali olur. Bunlari unutmayin. Zira, artik; Turkiye de Saglik her sene daha kotuye gidecek, Allah yardimciniz olsun. Yarinin Prof.lari, simdiki, bu ahmaklar arasindan cikacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.