|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: AtesGönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 19:20 |
|
Kadir bey merhaba,
Oncelikle hersey icin tesekkur ederim, sizi takip ederek kizimi buyutuyorum. Biz su anda tatildeyiz, kizim neredeyse 6 yasinda, bugun atesi yukseldi... İlk olarak sabah neseli uyanmisti ancak sonra basinin ve eklemlerinin agridigini soyleyerek halsizlesti. Atesi 39.5 kadar yukseldi. Simdilik takipteyiz ben bir konuyu merak ettim. Deniz tuzlu su oldugu icin iyi gelir mi? Bugun israrla sahile goturup daldirdim burnu tikaliydi bosaldi. Esim sahil ck sicak 35 derece, iyi gelse zaten hasta olmazdi diyor. Ben dogru mu yaptim? Tek dusuncem dogal yollarla atesi dusurmek ve tuzlu su ile burnu acip genizi steril etmekti. Denizden hizlica donduk kizim 3 saattir uyuyor. Bu konuda goruslerinizle bizi aydinlatir misiniz? Tesekkur ederim. Sevgi ve saygilarimla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 20:08 |
|
Soguk veya sicak hastalik yapmiyor. Dunyada bir tek Turk insani "Usuterek" hasta olur. Turk doktorlari bile viruslerin hastalik yaptigini bilmezler, nerede kaldi halk bilsin. Onlara gore; Menenjit: Kafayi usutmekle, Zaturre, cigerleri usutmekle, Idrar yolu enfeksiyonlari ayaklari usutmekle, ishal barsaklari usutmekle, bogaz enfeksiyonlari, soguk su icip, bogazi usutmekle oluyor.
Ondan sonrada, viral-bakteriel ayirimi yapmadan hepsine Antibiyotik verirler. Deniz bu tip enfeksiyonarda cok iyi gelir. En azindan, hastalik suresi azalir. Sahil'in 35 derece olmasi hicbir hastaligi onlemez, boyle bir sey yok... Sadece, sicak ortamlarda, Grip arazlari daha silik olur o kadar... |
|
![]() |
|
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2014 Saat 21:45 |
|
Kadir Bey merhaba,
Degerli vaktinizi aldik, cevabiniz icin tesekkur ederiz. Kizimin atesi 40 kadar cikti sonra kendiliginden 39.5 dustu, takipteyiz ancak burasi ck sicak oldugu icin zorlaniyorum. Ortamin bu kadar sicak olmasi nedeniyle serinlik saglayamiyorum, hasta iken klima da dokunur diye endiseleniyorum. Geriye donuk baktigimda klima mi dokundu, iskeleden ck atladi ruzgar carpti, denizde ck kaldi diye kendimi sucluyorum. Biliyorum ck kez bizi uyariyorsunuz virus/bakterilerin hastalik yaptigi konusunda ancak eski bilgiler surekli bizi yanlis yonlendiriyor. Bu yapilanlar yorgunluk bagisikligi dusurup zemin hazirlamis olabilir ama degil mi? Esimde bu sicakta cocuk sahile goturulur mu diyor, atesli iken ortamin sicak olmasi etkiler mi? Sizce bu sure icinde nelere dikkat etmeliyiz? Bir tek siz beni ikna edip evhamlarimdan kurtariyorsunuz sayenizde 1 yili askin suredir kizimi hic dr goturmedik, antibiyotik kullanmadik. Siz bizim icin ck degerlisiniz, hakkinizi odeyemeyiz, iyiki varsiniz... Sevgi ve saygilarimizla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2014 Saat 01:11 |
|
Hasta iken; "Klima" niye dokunsun!!!!
Burada (Arizona) sicaklik golgede 50 derece C... Klimasiz degil ev Hastane yok. Nedir bu Klima korkusu anlamis degilim. Tabii gene ayni cikmaz sokaga giriliyor; Turk halki soguktan korkar!!! Siz Tuklere bos verin, Klimanizi kullanin. " iskeleden ck atladi ruzgar carpti, denizde ck kaldi diye kendimi sucluyorum- " Allah akil-fikir versin ne diyeyim!!! Cocuk kendini iyi hissederde, deniz kenarina gitmek isterse, gidin. Zaten istemediginde-hoslanmadiginda size soyler, o zaman eve donersiniz. Bunlar hep, Turk halkinin kitap okumadan, sadece kulaktan dolma bilgilerle tembelcesine isleri halletmek istemesi yuzundendir. Okusalar, bilirler.. Okumazlarki bilsinler.... Bilseler okurlar... Bilmezlerki okusunlar.... Koskoca Osmanli bile adam edememis, Etrak, bi-izan, bi-idrak demistir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2014 Saat 01:12 |
|
![]() |
|
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2014 Saat 08:33 |
|
Kadir Bey merhaba,
Ck ck haklisiniz, hic sorgulamiyoruz... Daha ck arastiracagim Kizimin gece atesi dustu, keyfi yerinde uyandi. Sizi okudugumuz, sizi takip ettigimiz icin ck sansliyiz sayenizde bagisikligi gelisti. 1 yili askin suredir hic antibiyotik kullanmadik. Allah size de saglik sihhat versin... Hakkinizi odememiz mumkun degil, insallah sizinle yanlis bildiklerimizden kurtulacagiz. Yolumuzu aydinlatiyorsunuz, keske bu bilgileri gelecek nesillerle sevdiklerimizle de paylasabilsek, ck yogun calistiginizi biliyorum, kitabiniz ciksa ne iyi olur... Soru cevap bu forumdakiler bile eser niteliginde, ck degerli... Ben elimden geldigince arsivliyorum sonra okuyorum. Sadece kizimda degil tum aile icin uyguluyorum. Vucudumuzu ve reaksiyonlari anlamaya calisiyorum. Tesekkur ederiz, sevgilerimizle, |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|