| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
arzuayten
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
|
Konu: yine ates Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 10:08 |
|
Kadir bey merhaba. 32 aylik oglum dun aksam yine ateslendi.. bundan 3 hafta once gecirdigimiz havale sonrasi ates benim korkulu ruyam oldu malesef. 37, 7 olmustu dayanamadim dolven verdim. 10 saat sonra ates tekrar 37.5 oldu calpol verdim. Atesin yaninda dolu dolu bir oksurugu var. Doktora goturmek istemiyorum grip midir. Ne yapmam gerekiyor. Griple ilgili yazimi okuyun yaziyorsunuz yazilarinizi hepsini okumaya calistim. Soru cevaplari da vakit ayirip okuyorum ama tatminolamiyorum.
Kres basladik 3 ay oluyor. Sik sik hastalik. Kresi mi birakalim. Doktor cinko icerikli vitamin onerdi bagisiklik icin. Ise yarar mi.
Cok teskkur ederimsimdiden.
|
 |
arzuayten
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 17:13 |
|
Biraz once aile hekimine goturdum. Bogazi biraz kizarmis dedi. Cigerlerini dinledi bisey yok dedi. O da ceftinex yazdi. Kan sayimi falan yapilmadi ama agzi kokmuyor antibyotiklik bir isimiz yok sanirim sizin deyiminizle. Su gibi bir burun akintisi ve oksuruk var.. Balli limon verdim. Ne siklikla vermeliyim balli limonu. Belli bir olcu varmi.
Atesini hic dusurmesem ve yine havale gelirse de korkmamam mi gerekiyor. Ates dusurucu veriyor u m ama soguk uyg. Falan yapmiyorum. Ilik dus da aldiramamam mi gerekiyor disaridan sogutmamak icin. Bunu yazarken bile ellerim titriyor.sanki her an havale gecirecek zannediyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119642
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 20:22 |
|
Grip geciriyor. O aptallarin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin...
Ilk defa kres/yuva baslayan her cocugun; ilk 2 senesi (kisi)boyle gecer. Daha isin basindasiniz. Ates ve Havaleden korkmayin, benim makalelerim arasindaki ates ve bagisiklik ile ilgili makaleleri okuyun. Korkmaniz gereksiz, ve faydasiz...
|
 |
arzuayten
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 07:18 |
|
Verdigi antibyotigi kullanmiyorum esime ragmen. Ama ates dusurucu verdim malesef yine gece. Vermemistim yatarken gece 38 e cikinca korktum. Bogazinda kizariklik demisti dr dun. Bademcik iltihabina falan donusurmu acaba. Yoksa sadece gripmidir.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 19:29 |
|
Atesden niye korkarsinizki!!!
Benim ates hakkindaki makalelerimi okuyun.
Ates, insanlara fenalik olsun diye yaratilmamistir... Bu ateslenmeler sirasinda, insan metabolizmasi anormal yukselir, dokularin oksijen ihtiyaclari anormal artar.. Iste bu esnada, damar dokusu zaten yeterli olmayan, 'bazi' kanser turleri, hastalik yapamadan, yokolurlar..Maalesef, bu mekanizma, "Losemi" lerde etkili degildir, zira kanserli hucreler, oksijenin en bol oldugu kan sivisi ve kemik iligindedirler.
Zakkum'u hatirlayan varmi??? Bu ilacin yaptigi tek sey, "atesi cikarmakti"..
Neyse, bu bilgi henuz Turk halkinin, "hazmedebilecegi" bir bilgi degildir... Simdilik, aklinizin bir kenarinda dursun, gunu (senesi)gelince hatirlatacagim..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Şub 2014 Saat 19:32
|
 |
arzuayten
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2014 Saat 08:33 |
|
Hocam merhaba.3gun ates oksuruk burun akintisi sonrasinda hafif bir oksuruk kalmisti bende gribi ilacsiz atlatacagimizi dusunuyordum. Bal limon ve serum fiz yapiyordum. Fakat bu gece sol kulak agrisi ile aglayarak uyandi. Hafif ates ve dilinde beyazlik vardi. Bogazini goremedim.Iliadin ile atlatabilirmiyiz doktora gitmelimiyiz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2014 Saat 18:30 |
|
Sonradan, "kulak agrisinin" olmasi, gecirdigi hastaligin, KESINLIKLE, Grip oldugunun isaretidir.
SADECE: Iliadin, burun damlasi (3gun) kullanin, sonrasinda, Serum fiz ile devam edin. Eski mailleri mutlaka okuyun.
|
 |