Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didemipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 203
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2013 Saat 22:54
hocam sizi gelişimle ilgili rahatsız etmek istemezdim ama annemle sürekli tartışma halinde olduğumuz için beni de paranoyak etti.

iki kızım var 35 ve 17 aylık.

büyüğü 99 cm 13.5 kilo. annem sürekli başımın etini yiyor çok zayıf, yemek yedirmiyorsun, süt vermek kolayına geliyor, uğraşmıyorsun diye. kızım da sütü çok sever, su yerine bile süt içiyor. annem böbrekleri iflas edicek diyor hiç su içmiyor diyor. süt haricinde hergün meyvesini ve 5 köftesini de yer. başka da bir şey yemiyor. persentilde ağırlık 5-10 çıkınca endişelendim. hocam çok mu zayıf sizce?

küçük kızım da 78 cm. 10.5 kilo, onda da persentilde ağırlık fazla geliyor. halbuki fazla yedirmiyorum, hamurişi vb. yemez. ekmek yedirmiyorum. anne sütü alıyor, onun dışında süt içmiyor yoğurt veriyorum. yumurtasını peynirli pişiriyorum. hocam küçük kızımında kilo boy oranını değerlendirirmisiniz? kusura bakmayın vaktinizi alıyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2013 Saat 19:17
Ortada muhim bir sey yok, annenizi pek takmayin,.
1- Buyuk: boyu7cm fazla oldugundan, yasina gore normal olan kilosu onu sanki 2.5 kilo eksigi varmis gibi gosteriyor. Belliki cok iyi beslenen, yemekten cok sut ictigi icin, Turk tipi degilde, Avrupai tipte bir kiz. anneniz gibiler, 'bodur tavuk' cinsi, kisa-tikna tiplerden hoslanirlar. Takmayin kafaniza, aynen devam edin. Su icmesi sart degil, bobrekleri filan iflas etmez. BOYLE BIR DURUM YOK.. Ihtiyaci oldugunda, cocuk susuzluk hisseder ve o zaman su icer....
2- 17 aylik: Boy normal, 600 gram kadar bir fazlaligi var, yemekleri azaltip ablasi gibi cok sut icmesi lazim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.