Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Papatya2013 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Papatya2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 26 Haz 2014 Saat 19:04
Hocam merhabalar. Oğlumun dün akşamdan beri ateşi var dün gece 39u geçti bende fitil ve şurup kullanmak zorunda kaldım. Bugün ateşi düşmeyince doktora gittik ve boğaz enfeksiyonu olduğunu kesin anlayabilmek için kan tahlili yapılmasını söylediCry O anki panikle kan tahlilini yaptırdım ama çok tereddüt ettim çünkü daha 1 ay önce kan tahlili yapılmıştı sonra çok pişman oldum yaptırdığıma çünkü değerleri 1ay öncekinden çok farklı çıktı hocam çok canım sıkıldı lütfen bana yardımcı olun hocamCry Değerlerini size yazıcam bi sonraki mail olarak yardımcı olursanız çok sevincem hocam bu arada enfeksiyon olduğunu söyledi ve antibiyotik verdi ama ben henüz kullanmadım bugün ateş düşürücülerle (pedifen, minoset) düşmezse antibiyotiğe başlayayım mı?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Papatya2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2014 Saat 19:13
Hocam tahlil sonuçları şunlar
   WBC.           12.7
    HGB.            9.9
    HCT.             29.7
     MCV.            75
     MCH.            25
     RDW_CV.       16.3
      PCT.              0.22
       GRAN%.       68.1 
Hocam bunlar yüksek ya da düşük görünen değerleri doktor en üstelik ve en alttaki iki değerin tam tersi olması gerektiğini şöyleydi birde 1 ay önce yapılan kan tahlilinde demir11.3 çıkmıştı şimdi 9.9 çok ciddi bir düşüş var sanki doktor buna bazen yanlış çıkabiliyor 1ayda o kadar fark olmamalı dedi sizin görüşünüzü merak ediyorum hocam 1 ayda bu kadar düşerim ne yapmalıyım 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2014 Saat 23:45
Grip geciriyor. Cocuk yas grubunda; WBC ust siniri:17'dir. WBC:12.7 cok dusuk bir degerdir...SAKIN; Antibiyotik baslamayin, basladinizsa da hemen kesin.
Bir zahmet, o doktorada bir soyleyin, cocuklardaki WBC degerleri eriskin Referans degerleri ile mukayese edilmezler. Ogrensinler artik,,

Ortalikta merakedilecek bir durum yok, cocugunuz, alt tarafi basit bir Grip geciriyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Papatya2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2014 Saat 00:40
Hocam çok teşekkür ederim içim rahatladı sayenizde☺️
Peki hocam kansızlık durumuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bir ayda bu kadar düşüş olabilirmi?grip için pedifene devam edeyim mi yoksa farklı bişey önerirmisiniz hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2014 Saat 09:23
Hastaliklar esnasinda, HGB degeri duser... Demir elementi, bakteriler icin; "Buyume hormonu" kadar etkilidir. Bakteriler serbest demir bulduklarinda, daha hizli cogalirlar. Bu sebeple, vucudumuz, gunumuz doktorlarindan daha akilli oldugundan, atesli hastaliklar esnasinda demiri saklar ve bu yuzdende, hasta kimseler; "soluk" gorunumde olurlar. Hastayi soluk gorup, kan degerlerinide dusuk bulunca atesli hastaya demir veren, o kadar cok aptal varki......

SAKIN; Atesli devrede olculen HGB degerlerine itibar etmeyin, supheniz varsa, atesli hastalik bittikten sonra tekrar HGB baktirin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Haz 2014 Saat 09:24
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Papatya2013 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2014 Saat 09:38
Bugüne kadar hiç bir doktordan bu kadar mantıklı ve güzel bi açıklama duymamıştım çok teşekkür ederim hocam😊Allah sizden razı olsun saygılarımla...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.