|
kendim için |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
leyli
Kıdemli Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: kendim içinGönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 15:34 |
|
hocam merhaba .. 47 yaşında ve 48 kilo bayanım.. hocam çarşamba günü yani 3 gün önce boğazımın hemen altı yutkununca acımaya başlamıştı.. bu acı 4-5 senede bir oluyor bende.. o kısım acıyınca ertesi gün kesinlikle sesim kısılıyor... şimdi de 3 gündür sesim tamamen kısık... beraberinde çok yoğun balgam var...gıcık da var malesef...bir de başım ağrıyor... şimdi cumartesi ve hastaneye gidemedim... bir aile hekimi arkadaş vardı. ona sordum.. bazı virüslerin ses tellerine yerleşeceğini ve antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi... antibiyotik almazsan düzelmez dedi...hocam doğru mu? ve düzelmesi için ne yapmalıyım ? beni çok zorladı bu durum malesef...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 18:52 |
|
Senelerdir diyorum!! Artık doktorları aptallar arasından seçiyorlar diye!!
" bazı virüslerin ses tellerine yerleşeceğini ve antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi..." Doğru bazı virusların ses tellerine oturması ile Krup (veya Akut Larenjit) oluşur ama dünyada bir tek Türk doktorları viruslara Antibiyotik verecek kadar salaktırlar! Ağrı için; Tantum Verde Sprey kullanabilirsiniz veya devamlı olmaya başlarsa, zamanla "polip" oluşabileceği için bir KBB doktorunun görmesi iyi olur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2022 Saat 18:54 |
|
![]() |
|
leyli
Kıdemli Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 18:59 |
|
teşekkür ederim hocam.. ben de antibiyotiğe gerek yok demiştim arkadaşa..ama doktor olan benim edalarında... o da faranjit demişti.. faranjiti tedavi ettik mi ses telleri de düzelecek diyor...hocam çok kötüyüm ne yapmalıyım... boğazım diyecem ama boğazın bademcik kısımlarında değil sorun..aşağıda sorun var... çok kötü de gıcık yapıyor..sadece 4-5 senede bir yaşadığım bir durum..sürekli değil hocam...ses tellerim nasıl düzelecek hocam..
Düzenleyen leyli - 27 Ağu 2022 Saat 19:05 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2022 Saat 08:51 |
|
Farenjit olsa: Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur.
Diliniz pembe renkte ise, VİRAL enfeksiyondur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|