Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürüğün biri gitmeden yenisi geldi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürüğün biri gitmeden yenisi geldi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119662
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 11:32
Kulak problemi olabilir. Gösterdiği bulgular çok ciddi bulgulardır. Mutlaka KBB de göstermeniz gerekir.
Yukarı Dön
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 11:40
verecegı ılaclardan bırı antıbıyotık olursa, ılac yazmadan önce kan ya da ıdrar tahlılı ısteyelımmı hocamılacları ona göre mı kullanalımç burdakkı doktorların durumu malum. artık kımseye guvenemıyorum. nelere dikkat edelim. yol gösterirseniz en azından bızde doktora sunu ıstıyoruz bunu yaparmısınız gıbı telkınlerde bulunabılırız. tesekkurler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 11:48
Tek başına İliadin ped damla günde 2x2 şer damla (3 gün) yeterlidir. Kulak iltihapları mekanik bir durum olduklarından antibiyotik gerekmez. Tabii "pürülan otit" şeklini alırsa o başka..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 17:41
hocam az once doktordan geldık. kamerayla kulak burun ve bogazlarına baktı doktor. bogazları temız burun akıntısındna sebep kulaklarında sıvı yogunlugu ve iltihaplanma var dedi. bize de gösterdi. erasef 250 mg 2/3 ölçe vermemı söyledı. 10 gun sonra kontrole cagırdı. iliadin ped damla kullanmama gerek varmı dıye sorunca o dedıgın burun spreyi kulakla ne ilgisi var dedi. burun damlası kulağa damlatılır mı hıc dıye dalga gecer hal sergıledı. sızın bahsettıgınız "Tek başına İliadin ped damla günde 2x2 şer damla (3 gün) yeterlidir." damla farklı bıseymıdır. ben birşey anlamadım
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 17:50
 hocam sımdı ınternetten arastırdım

Endikasyon: Kroniknezle, soğuk algınlığı, sinüzit, saman nezlesi, allerjik veya enfeksiyözdurumların neden olduğu burun tıkanıklıklarında endikedir. Ayrıca,burun açıcı özelliğiyle burun operasyonlarından önce kullanılır.Kulak iltihabı olan hastalarda tıkalı olan östaki borusu girişiniaçar.

burna damlatmak oglumdakı kulak agrısına ıyı mı gelır. bunu kulaga damlatmıcaz herhalde dımı. LOL,
verdıgı antıbıyotıgı kullanmazsam daha kotu bır sonucla karsılasmaktna korkuyorum. cunku bir keresınde yıne böyle doktor antıbıyotık vermıstı boğaz enfeksıyonu var dıye ben ınat edıp kullanmamıstım. 15 gun cocuga bu ezıyetı cektırdıgım gıbı durumunda ıyılesmede olmamıstı. daha sonra kbb ye goturup kamerayla baktıgımızda sımdıye kadar nerdesınız sız dıye kızmıstı doktor. bademcıkler gırtlagı nerdeyse tamamen kapamıştı ve 10 tane penesilin iğne kullanmak zorunda kalmıstık. yine böyle bir sonuç olmasından ve eşimin diline yeniden düşmekten korkuyorum Ermm

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2009 Saat 19:27
Sakın kulağa bir şey damlatmayın..  O tedavinin hiçbir faydası olmayacak, çaresiz  kalınca da size  "-buyurun ameliyata-" denilecek. Bu yüzden İliadini bilmezden gelirler. İliadin BURUNA.. Hiçmi eski maillere bakmadınız??? Siz sadece İliadi'i benim söylediğim gibi kullanın, hepsi kendiliğinden geçer.. Öztaki borusunu açmanız yeterlidir.  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 12:33
eski maillerinizi okumazmıyım hocam. konuyla ılgılı hepsını tek tek ınceledım. iliadinın buruna oldugunu bılıyorum. yanı en azından gıttıgmız doktorun yanına gıdene kadar bılıyordum. iliadın ped yazarmısınız dıye sordugumda. amerıkayı yenıden mı kesfedıyoruz yenge hanım burun damlası kulaktakı enfeksıyona nıye ıyı gelsın dedı Shocked bende lafı cevırıp burnuna damlatıcam zaten dedım acılsın dıye dedım. artık burnu akmıyor kamerayla baktık ya tertemız. tonımer yazdım onu kullan yeter dedi. kulaktna dolma bi iki ilaç ismi ezberleyıp gelıyorsunuz seklınde ve daha neler neler... sözlerıne devam edıp dalga gectı resmen benımle Angry

benımde nevrım dondu. bı taraftan cocugumun acısına ortak olup gözyaslarını sılerken bı taraftan doktora laf yetıstıremedım. bildiklerimle bilmediklerim de bırbırıne girdi. şimdi durumu daha iyi anladım. tesekkur ederım.

hocam dıyelım kı gercekten antıbıyotık verılmesı gereken bır hastalık gecırıyor. ama biz bunu farkedemedık ve antıbıyotıgı kullanmadık. bu durumda hastalıgın seyrı nolur? kotulesıp içinden cıkılmaz bır hal mı alır yoksa kendılıgındne gecme olasılıgı var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 16:15
Antibiyotik gerektiğinde, öncelikle "Ateşi" olacak... Ateş yoksa, antibiyotiğin hiç gereği yok... Ayrıca basit bakteriyel  hastalıklara antibiyotik gerekmez, bırak çocuk geçirsini bağışıklık kazansın, birdaha o bakteri ile hayat boyu hastalanmaz. Sen sadece burnuna İliadin 2x2 şer damla damlat, 3 gün yeterlidir. Gerisine boş ver.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.