| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gulsan38
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
|
Konu: kabızlık, d vitamini, geniz akıntısı Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 10:37 |
|
merhaba hocam, 8 aylık bir oğlum var 9,800 kg. 75 cm boyunda, 6 aylık olana kadar sadece anne sütü verdim, ek gıdaya başladık, kahvaltıda yarım yumurta sarısı, yarım ceviz, 3 bebe bisküvisi veya tam buğday ekmeğinin içinden katıyorum, bir dilim armut,(iki parmak kalılığında muz veya bir dilim elma rendesi evde hangi meyve varsa birinden katıyorum),birgün zeytinyağı bir gün tereyağı koyup ıhlamur veya kompostayla karıştırıp veriyorum hepsini. peynir çok sancı yaptı ona ara verdim, bu hafta tekrar deniycem evde kendim lor yapıyorum. arada emziriyorum, öğlen çorba veriyorum, tarhana, yoğurt çorbası, mercimek ne varsa evde, aralarda yine emziriyorum, akşam üstü yoğurt içine bitane bebe bisküvisi katıyorum ekşi olunca yemek istemediğinden.. 3 aylıkken su vermeye başladım hocam günde bir bardağa yakın su içiyo... gecede emiyor.. bir haftadır kabız, top top sert kaka yapıyor, gecede uyumuyor sancıdan zorlanıyor, poposu acımasın diye zeytinyağı sürüyorum ama geçmedi, sabah kurukayısı kaynattım zeytinyağı ile karıştırıp verdim.. yaptığım bir yanlış varmı hocam yapmam gereken bişey varmı yardımcı olurmusunuz,
bide oğlumda böbrek taşı var d vit vermiyoruz bi sakıncası olurmu, güneşede pek çıkaramıyorum, günlük kaç dakika güneş almamız lazım..
hocam bide geniz akıntısı çok oluyo hastalanınca 3 haftadan önce iyileşmiyor alerjik olup olmadığını nasıl anlarız yada bunu düşünmek için erkenmi bir yol gösterirseniz çok sevinirim, iy çalışmalar hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119688
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2013 Saat 19:56 |
|
Bobrek tasi; bilakis, Dvit vermediginiz icin oluyor. Dvit olmayinca, Kalsiyum kemiklere oturamiyor, kandaki fazla kalsiyumda, idrarla atiliyor..
Dvitamini zehirlenmesinde ise, asiri kalsiyum emilimi oldugundan, gene kanda kalsiyum birikiyor ve fazlasi idrarla atiliyor..
Yani her iki "UC" durumda da bobrek tasi olur.. Ortadaki "Normal kullanim da" olmaz...
8 aylik cocukda Allerji olmaz, o sahtekarlarin tuzagina dusmeyin. Grip geciriyor.. Eski mailleri okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2013 Saat 19:57
|
 |
gulsan38
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 08:27 |
|
hocam çocuk nefroloji dr u sebebini anlayana kadar keselim dedi dviti. malatyadayız şuan, sebebini anlamak için yazdığı testlerin bir kısmı burda yapılamıyor. o zaman biz günde 5 damla vermeye başlayalım tekrardan. abisindede vardı böbrek taşı onda dvit vermeye devam etmiştik taş büyüdü böbrek kanalını tıkadı,küçük oğlumunkide büyürmü diye korkuyoruz,birde sünnet ettirmek şu durumda doğrumudur, 3 aylıkken yaptırmak istedik, anesteziyle yapıyorlar, üroloji dr 9 aylıktan önce yaptırmayın karaciğer ve beyin fonksiyonları tam olarak gelişsin bebekte dedi,sonra yaptırmanızı tavsiye ediyorum dedi,, pipisinin ucu çok dar yoksa acele etmek istemiyoruz.
Düzenleyen gulsan38 - 13 Kas 2013 Saat 08:30
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119688
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 18:16 |
|
8 aydan beri is goren pipi, bu saatten sonra da basiniza bir is cikarmaz.. Sunnet icin acele etmeyin.
Bobrek tasinin tam bir sebebi bilinmiyorki. Bobrek tasinin analizini yaptirsa, belki..
" üroloji dr 9 aylıktan önce yaptırmayın karaciğer ve beyin fonksiyonları tam olarak gelişsin bebekte dedi "
Bu beyan, ayniyle YALAN... Zaten, eger sunnet yaptiracaksaniz, cocuk cerrahina yaptirin..
|
 |
gulsan38
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 08:49 |
|
sağolun hocam, bizde öyle düşünüyoduk, iyi çalışmalar.
|
 |