Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşısı oldu,ertesi gün grip oldu.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşısı oldu,ertesi gün grip oldu.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşısı oldu,ertesi gün grip oldu.
    Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2012 Saat 22:38
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 4.5 yaşında bu yıl anaokuluna başladı.Cumartesi günü veli toplantısı vardı öğretmeni dahil 4-5 öğrencinin grip olduğunu duydum.Keşke hemen yaptırsaymışım.Pazartesi anaokulunda ilk günüydü hemen o gece çok çok hafif horlama oldu.Salı günü de gitti okuluna gelir gelmez grip aşısı yaptırdım ama tabi haklıymışım.Çarşamba geldiğinde burnu su gibi akıyordu.Temizlediğimizde koyu sarıda akıntı vardı çok hafif ateşide var eklemleri çok ağrıyor.Hemen koyu sarı oldu burnunda akıntı normal midir? bazen şeffaf su gibi bazen sarı..Sayıklamalarıda var.Çok endişeleniyorum evde dinlenmesi daha mı uygun yoksa iyi hissederse okuluna gitsin mi? okulun 2 yılı böyle demiştiniz :(((( 
Ayrıca vücut grip mikrobunu aldıktan sonra aşıyı yaptırdığım için tutmama ihtimali var mıdır? doktoru sorun yok dedi.Çok ateşli durumlar haricinde aşısını olabilir demişti ama sizden duymak içimi rahatlatacak.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119679
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2012 Saat 23:25
Atesi olursa evde tutun. Yoksa gitsin. Asi tutacak, merak etmeyin.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2012 Saat 23:03
Merhaba Kadir Bey, Çarşamba gecesi ve perşembe gecesi koltuk altından 38e varan kulaktan 39,2 lerde ateşi oldu.Cuma sabahı dr. una götürdüm pazara kadar bekleyelim ateşi düşmezse konuşuruz.bence soğukalgınlığı .Kulaklarda biraz dolgunluk var ama sanırım akıntıdan dedi. Öğleden sonra benim boğazlarımdaki yanma ve batma için KBB ye gittiğimde dr.Um kızımada baktı. Kendi çocuk dr. muz bekleyelim bol bol sinüz rinse ile yıka yada sterimar sık dedi. Ama KBB dr.u boğazlarda hafif faranjit var.Kulaklarda kırmızı.Dış ateşi 38 lerde ve 2 gün olmuş AB de başlayalım dedi Augmentin verdi.Tabi ben kullanmadım ama aklıma takıldı.Sesi çok çatallı ve boğuk gribin 3. günü olacak ne kadar zamanda geçer.Faranjit ise kızımda, benim boğazlarım çok yanıyor ,onun acıyormu dediğimde ses çıkarmıyor ama tantum verde kullanabilir miyim kızımda 4,5 yaşında yararı olurmu.Sesi çok çatallı ve boğuk.Günde 3-4 kere burnunu yıkıyorum sinüs rinse ile dr.muz zararı olmaz demişti ama KBB dr.u sadece yoğun akıntıda kullanın dedi bir zararı olmuş mudur? birde tek bir ölçek teyzesi medicold vermiş.Dr. yazınca ama ben sizin tavsiyeniz ile vermiyorum devam etmezsem tek ölçek yinede zarar verir mi? Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 06:01
1- Sakin antibiyotik kullanmayin. Zaten bogazdaki "hafif kizarikliklara" antibiyotik vere vere  cocuklari rezil ettiler hala akillanmadilar. Tantum Verde spreyi her ikinizde  kullanabilirsiniz. Kulaklari kirmizi olsa, agri olurdu. Cocuk huzursuz degil ise, o KBB doktorunun uydurmasi. Olursa da sadece burnuna 2ser damla Iladin ped. damla 3 gun kullanirsiniz. (Eski maillere bakin)
2- Sinus Rinse kullanabilirsiniz, KBB isine gelmedigi icin oyle kafa karistiriyor.
3- Sakin sonu '-cold' ile biten hicbir ilaci vermeyin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 12:58

Hocam,benim de merak ettiğim bir şey var..neden ateş ölçümlerinde alından veya kulaktan ölçüm koltuk altından hem bir veya bir buçuk derece yüksek çıkıyor..Benim çocuğum ateşlenince de koltuk altı 38 iken alından ve ya kulaktan 39 39.5 çıkıyor..sebebi nedir acaba?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 18:59
Ic ates denilen; makattan veya kulaktan olcumlarda, o bolgeden bir isi kaybi olmamaktadir. Halbuki, koltuk alti derecelerde, o bolgelerden( yuzey isisi)  kismi bir 'isi kaybi' oldugundan, yarim derece kadar dusuk gosterir. Cok onemli bir husus degildir. Ayrica sahista terleme varsa, disardan, soguk ortamdan geldi ise, dereceyi cok daha dusuk tesbit edebilirsiniz. Ben bu sebeple, hep kapali bolgelerden atesi olcerim. Kisin soguk havada gelen ve 40 derece atesi olan bir cocugun alnindan atesini  olcun; 36 bile bulabilirsiniz.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eyl 2012 Saat 19:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.