Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kkk aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkkk aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mfurkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 23:12
konuyu görünce bende danışmak istedim hocam;oğlum 15.01.2008 doğumlu,16.01.2009 da KKK aşısı yapıldı aşı tutmuşmudur hocam? çocuk dr. 5 yaşında 2.dozun yapılması için not yazmış.ebeye sordum 1.sınıfta yapılacaklar şimdi gerek yok dedi sizce ne yapmalıyım? birde hocam su çiçeği aşısını 14.04.2009 yaptırdık onunda yanına 5 yaşında 2.doz yapılması için not yazmış dr. siz 2.doza gerek yok diyorsunuz biliyorum ama yinede sormadan edemedim.bu aralar salgın olunca herkes birşeyler söylüyor kafalar iyice karıştı hocamSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 23:57
Ikinci asilarin zamani o kadar onemli degil, erken bile yapilsalar bir zarari yok...
Kizamik asisinin 2. dozu, artik cocuklar asi olduktan sonra Kizamikli kimse ile karsilasamayip, mikrop alamadiklari icin.. Zira zamanla asi ile olusan bagisiklik azaliyor. Halbuki Sucicegi oyle degil... Etrafta hala Sucicekli hastalar oldugundan cocuklar asi olduktan sonra da Sucicekli hastalarla temas edebiliyorlar ve aldiklari virusler onlarin asi ile olan bagisikliklarini arttiriyor. Ilerde; Sucicegi asisida yayginlasir ve asi olanlar, Sucicekli hasta bulmakta zorlanirlarsa, Sucicegi asisinin da  2 dozda yapilmasi gerekebilir.. Henuz boyle bir durum yok... Bizim doktorlar bu gibi seyleri bilmezler. Onlar papagan gibi duyduklarini tekrarlarlar, hic kafa calistirmazlar...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Şub 2013 Saat 19:01
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.