Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beta
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeta

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Konu: beta
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 23:52
meraba hocam.bır arkadasımın oglu beta vırusu oldu.agzı bembeyaz ve kotu koku varmıs atesde varmıs.serum ve serumun ıcınde ıgne vermısler hastanede .serumdan sonra 3 saat ıcınde kendıne gelmıs.10 gunluk de antıbıyotık amoklavın vermısler.2007 aralık dogumlu cocuk.siz bu hastalıga sadece deposılın ıgne verıyosunuz 1 doz.peki bu tedavıde gecerlımı bunun ıcın.ve bunun bulasıcılık suresı ne kadardır hocam sımdıden cok tesekkur edıyorum.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2012 Saat 00:16
hocam sımdı cocugun atesı gecmıs.ama 10 gunluk amoklavın  tedavı uyguluyolar.strep a testı yaptırmamıza gerek varmı.bide ıgne yapmamız gerekıyomu.bu verdıklerı tedavı dogrumu.eger dogru degılse sımdı tekrar strep a yaptırsak gecerlı olurmu .posıtıf cıkarsada bıze ıgnenın adını yazarmısınız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119713
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2012 Saat 03:47
10 gunluk Amoklavin tedavisi hicbir halta yaramaz, ya hic tedavi yapmayin, yada Deposilin6-3-3 ignesinden tek doz yaptirin.Tabii, bu ignenin yapilmai icin, mutlaka; StrepA testinin (+) olmasi sarttir. Eger bu test yapilmadi ise, ve tedaviye dun baslandi ise, StrepA testi yapilabilir, zira burada "enzimatik"  olarak tesbit ediliyor. Kulturdeki gibi bakteri degil...
Bu Streptokok virus degil bakteridir. Bu bakteriden virus diye bahseden cahillerden aman uzak durun.  Benim bu hususta yazdigim; "-Beta diye bir virus....-" makalemi mutlaka okuyun . Yazarlar kisminda, benim eski yazilarim arasinda
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2012 Saat 22:15
hocam strep a testi yapıldı bugun ve negatif çıktı.bu doktorlar nasıl doktorlar valla ben bunlardan daha fazla bılgıye sahıbım.ben onların cogundan daha ıyı bılıyorum sizin sayenizde.neyin ne oldugunu bılmıyolar daha.hocam bırde cocugun dudak kenarında kırmızı nokta yaralar cıktı 2 3 tane bu neden olabılır.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119713
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2012 Saat 01:16
Avuc iclerine ve ayak tabanlarina bir bakin... Eger cilt altinda ufak kirmizi dokuntuler varsa; bu El, Ayak& Agiz Hastaligi dir. Virutik oldugundan bir tedaviside yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.