Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan kanseri ilik kanseri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan kanseri ilik kanseri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Konu: kan kanseri ilik kanseri
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 02:06
hocam bugün çok kötü bi haber aldım,lise arkadaşım 11 yaşındaki çocuğunu kanserden kaybetmiş,kendisine bir şey soramıyorum ama çocuğun resimlerine baktığımda gayet kanlı,canlı topaç gibi bi çocuk 17 kasımda vefat etmiş,sene başında okula başlamış gitmiş bi süre,ve sanırım bu olay ortaya çıktığında 3 sene evvel anne baba ilik için 2.çocuğu yapmışlar.Ailenin hali vakti oldukça yerinde,yani tdavi için neresi gerekiyorsa oaraya götürmüşlerdir.Bilgim bu kadar ama kafam allak bullak,biz nasıl biliriz anlarız bir problem olduğunu nasıl aşamalardan geçeer bu hastalık,çocuğun sene başında okula başlamış olması falan ani durumlar geliştiğini kanıtlıyor,hocam biraz bilgi verir misiniz?

-siz ne diyorsanız o-
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 17:49
Maalesef, loseminin her turunun tedavisi yok. Nadiren ilaclarla, mumkun oldugunda da; "Kemik iligi" nakilleri ile tedavi edilebilenler var. Cok ani gelistigi icin, ilk teshisi veya aile tarafindan fark edilmesi biraz zordur. Cocukta;  hareket azligi, cabuk yorulma, solukluk ve deri alti kanamalari (morluklar) dan baska ailenin farkedebilcegi bulgu pek yoktur. Muayenede; Karaciger ve dalak ta buyume, lenf bezlerinde artma gibi bulgular olur. Basit bir kan sayimi kesin teshisi soyler. Hernekadar; Hacettepe, Hematoloji servisinde calisirken; haftada,  ortalama 3 yeni vak'a, gordu isem de, 30 yillik serbest hekimliginde, sadece 1 vak'am oldu.. Oyle cok sik gorulebilen bir hastalik degildir.  
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 19:57
çocuğun o kadar topaç gibi olması kortizon tedavisindn midir hocam en çok o dikkatimi çkmişti resimlerde bayağı bi sür anlamlandırmadım çünkü benim bildiğim kanser ne tür olursa olsun zayıflatır bi arkadaşım kortizon tedavisi uygulanmıştır dedi de ondan sonra aydım doğru mudur hocam?
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2012 Saat 01:28
Dogru;
 Ilk tedavi:Prednizon ve Vincristin ile baslanir. Cocuk iyilesir, tamamen normale doner. Ama bir muddet sonra bu ilaclara direncli losemi hucreleri uremeye baslar. Bu safhada artik kortizon bir ise yaramaz; Tedaviye Cytosar ile devam edilir. Gene iyilesme olur, hersey normale doner, ama gene hem kortizona hem Cytozar'a direncli Losemi hucreleri uremeye baslar.Bu sefer;6-Mercaptopurin ve Metotrexate baslanir. Bundan sonrada artik tedavi imkani olmaz. ( Tabii bu sema benim Asistanligimdan kalmadir. Simdiki yeni semalari bilmiyorum, ama prensip asagi-yukari bu sekildedir)... Bu arada uygun kemik iligi bulunup ta ameliyat edilebilenler, pacayi kurtarir. Bazi Losemi tipleri artik ilaclarlada tedavi edilebiliyor..O tedavi aralarindaki iyi hallere aldanmayin.     

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ara 2012 Saat 01:30
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.