|
FMF mi taşıyıcı mı ? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Humasli
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: FMF mi taşıyıcı mı ?Gönderim Zamanı: 1 saat 26 Dakika önce Saat 11:25 |
|
Hocam merhaba. Kızım 9 yaşında 29 kilo, 135 cm. Doğduğundan beri sık ateşli hastalık geçirmesinden dolayı geçen yıl romatolojiye yönlendirdiler ve FMF gen testinde 2 gen pozitif çıktı. Dr geriye dönük kan tahlillerinde CRP nin hep yüksek olması ve bir dönem diz ve kol eklerimde döküntü olmasından dolayı FMF teşhisi koydu ve kolşisin başladık. Fakat kolşisini 5 ay kullandık o dönemde daha sık hastalandı. Bende ilacı bıraktım. İlacı bıraktığımızdan bu yana yaklaşık 1 yıl olmak üzere ve döküntüsü geçti ki döküntü nedeni alerjiden olduğunu öğrendik ve alerjenlerden uzak tutunca kesildi.
Ateşli hastalığı da sadece 1 kez oldu 1 yıldır. FMF in en belirgin arazı periyodik karın ağrısı olduğunu sizden öğrendim ve o şekilde karın ağrısı hiç olmadı zaten kızımda. Şimdi tekrar test yaptırmak için başka bir hastaneye gittim ama testin yanılma olasılığının olmadığını ve bu testin pahalı bir test olduğu için tekrarını yapamayacaklarını söylediler.İlacı kullanmamak sürekli kafamı kurcalıyor ama boşu boşuna da kullanmak istemiyorum hocam. Sizce ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olur musunuz ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 49 Dakika önce Saat 12:02 |
|
"Taşıyıcı olmak" başka şey, hasta olmak başka şey!!
1- Sabah erken saatlerde başlayan karın ağrıları yoksa, kesinlikle FMF değildir. 2- Sık hasta olmasının, FMF ile en ufak bir bağlantısı yoktur! 3- FMF'de döküntü YOKTUR! FMF testi ağrı esnasında bakılırsa doğru fikir verir. Rastgele bir zamanda test yapılmaz. Sakın bu testlerle de uğraşmayın. Bir daha ateş çıktığında, SADECE "Kan sayımı" yaptırıp bana yazın.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|