Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Domuz Gribi Şüphesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDomuz Gribi Şüphesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: Domuz Gribi Şüphesi
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 17:25

Hocam, geçtiğimiz pazar size yazmıştım. 5 yaşındaki kızımın kulağı ağrıdı, hastaneye gittik, burnu tıkalı, otrivin kullanın deyip gönderdi diye.. Öğleden sonra ateşi çıktı, 37.7-38.1 aralığında gidip gelince ve kulağım ağrıyor deyince tekrar hastaneye gittik.

Doktor sabah kulağı nasıldı bilmiyorum ama şimdi oldukça kızarmış, enfesyon olmuş deyip Agumentin Es verdi. Pazar akşamından beri kullanıyoruz. Bu arada ateşi olmadı, 2 gün okula göndermedim. Dün gayet iyiydi, bu gün okuldan aradılar ateşi 37.8 olmuş, calpol vermişler.

Bu sabahtan beride kesik kesik öksürüğü vardı. Doktorunu aradım hastaneye gidin H1N1 PCR testi yaptırın dedi. Hastaneye gittik. Önce doktor muayene etti, ateşi 37.4 tü. Akciğerleri çok rahat dedi. Boğazına bakınca nokta nokta kırmızılıklar var, domuz gribine benziyor, çok hasta baktım aynen böyleydi dedi. Ayrıca geniz akıntısıda çok fazlaymış.

H1N1 PCR testi yaptırdım. Sonuçlar ayın 19'unda çıkacak.

Şu anda ateşi 37.1 (kulaktan). Ama kesik kesik ve çok sık öksürüyor.

Doktor Agumentine devam edin, serum fizyolojik ile burnunu açın, bol c vitamini alsın, beslenmesine dikkat edin dedi. Başka bir ilaç vermedi. Tedbir olarakda ventolun inhaler'e sabah-akşam 2 fıs devam edin, çocuğunuzun allerjik bünyesi var dedi (daha öncede gitmiştik ve ayrıca çocuk göğüs hastalıkları uzmanı bir doktorda takibini yapıyordu)

Şu anda sadece sık sık ve kesik kesik öksürüyor, gece uyurkende 3 akşamdır çok terliyor hep değiştiriyorum. Genel durumuda iyi, öyle halsiz yatmıyor.

Hocam, bu belirtilerle domuz gribi denilebilir mi ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 19:54
İlmi olarak denemez ama devlet politikası olarak denir.. Şimdi bütün gripler "Domuz gribi" imiş... Benim H1N1 ile ilgili makalemi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.