Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - larenjit ve bir soru daha
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlarenjit ve bir soru daha

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aycaaydin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: larenjit ve bir soru daha
    Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 00:01

Hocam merhaba, on gün sonra 24 aylık olacak oğlum 86 cm 13 kg. Geçtiğimiz ayın 14 ünde garip bir şekilde öksürmeye başladı. Öter gibiydi ve sesi kısıldı. Grip öksürüğüne benzemediği ve 3 gün sonunda hiç bir düzelme olmadığı için Dr. götürdüm. Öksürüğünden larenjit olduğunu anladı. Ve tek doz bir iğne ile boğazındaki ödemi çözebileceğimizi söyledi. Dekort iğne yapıldı. Buraya kadar okuduklarımdan anladığım kadarıyla teşhis ve tedavide sorun yok. Çünkü iğneden sonra öksürük yumuşadı, ses kısıklığı geçti. Ama bir yerde hata yaptığımı düşünüyorum. MUCONEX şurup öneren doktora uyup yaklaşık, 3 gün, günde 3 kez 1 ölçek verdim. Şurubu verdiğimin ertesi günü burnu yeşil ve koyu akıntılı bir şekilde akmaya başladı. Şurubu 3 gün sonunda kestim. Onca zaman geçti öksürük ve burun akıntısı hiç geçmedi. İzin verdiği sürece serum fiz. ile açmaya çalışıyorum ve aspiratör ile çekiyorum, buna karşın hep tıkalı ve geceleri genellikle horluyor. Öksürük ise gün başında kuru kuru başlıyor sonra balgamlı bir hal alıyor. Uyurken ise kuru kuru öğürerek öksürüyor ancak sık değil bir ya da iki kez öksürüyor. Muconex şurup kullanarak hata yaptım sanırım, şu an nasıl bir yol izlemeliyim sizce coldmix damlatıyorum, ballı limon almıyor. Burnu için iliadin günde 3 kez 2 damla 3 gün kullanabilir miyim? Bu süreç içinde hiç ateşlenmedi, genel durumu gayet iyi. 

Bir sorumda benimle ilgili. Bugün çok ağrılı sancılı ve sık idrara çıktım idrar sonunda kanamam oluyordu. Acile gittim idrar testleri yapıldı. nitrit negatif, ancak eritrosit 260, lökosit 228, lökosit kümesi 9, yassı epitel 3  bu sonucu gören Dr. (taze bir pratisyen hekimdi), gidip birilerine bir şeyler sorup kan tahlili istedi. biyo kimyada glukoz 125 işaretlenmiş kalanı normal,wbc ise 10.24 üst sınır 10. monurol saşe, cipro ant. yazdılar. Daha öncede sistit olmuştum ama o zaman nitrit pozitifti ve şu anki şikayetlerimle aynı sıkıntılarım vardı. Doktorda acemi olunca kafam karıştı. sizce ne yapmalıyım. Oğlumu hala emziriyorum, günde 3-4 kez. cipryu kullanabilir miyim? Çok uzun oldu kusura bakmayın ama tek çare sizsiniz benim için. Allah bin kere razı olsun. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 06:00
1- Decort, dogru, Muconex yanlis ilac... Bu gibi ilaclari, hicbir;oksuruk ve/veya nezle durumlarinda kullanmayin. Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
2- SAKIN verilen hicbir ilaci kullanmayin, sadece bol su icin, sicak sabunlu-su banyosu icinde 10 dakika kadar oturun. Birde, kuruyemisciden; Cranberry diye satilan yemislerden, her gun 1 corba kasigi kadarini yiyin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.