Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boyunda kitle ve işitme kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoyunda kitle ve işitme kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betul_okandan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betul_okandan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 09:09
Doktor bey gelişmeleri söyleyeyim. Bugün hırıltılı öksürüğü var. Akıntısı çok yok, hımkırdıkça eskisine göre az miktarda yeşil akıntı geliyor. Bunların da yaşanması normal mi? Gece sürekli üstünü açıyor, üşütmesinden endişeleniyorum ama evin içi sıcak..

Yeni üye olduğum ve yoğun bir iş tempom olduğu için vakit buldukça arşivi okuyorum. Bugün illiadinin 3. günü. Artık vermeyeyim değil mi? Kulakta gözümde büyütecek boyutta işitme sorunu olup olmadığını anlamam için ne yapabilirim? Tekrar teste mi sokalım?

Kış dönemine girdiğimiz için her akşam taze zencefil, zerdeçal, çubuk tarçın, karabiber, bir miktar ıhlamur, limon kabuğu ve suyu, bal kullanarak çay hazırlıyorum ve oğluma da içiriyorum. Doğru yolda mıyım sakıncası var mı?

Bir de boynunun altında irili ufaklı bezeler olduğunu söylemiştim ya, yaşadığı enfeksiyonlardan kaynaklanıyor değil mi? Geçmemesi herhangi birşey ifade ediyor mu? Ne olursa ciddiye alalım bezeleri?

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 19:03
1- Yesil olmasi, Gribin sonuna geldiginizi gosterir.
2- Usumekle hastalik olmaz. Gerek oldugu icin ustunu aciyor. KARISMAYIN...
3- Cep telefonunuzdaki konusmalari anliyorsa, ciddi bir kulak sorunu yok demektir.
4- Tek basina "Limonlu bal" en ustun olanidir. Zencefil'in etkili miktarlari cocuklara aci gelir.
5- Caylarin HICBIR FAYDALARI YOKTUR..... Iyi gelen, kaynar suyun sicakligidir. Cocuklara icirilen "ilik caylar" hicbir halta yaramaz...
Bezeleri kafaya takmayin, dikkate alinacak bezelerden meslek hayatim boyunca, 3-4 tane ancak gormusumdur. Muhim olanlarda, bereberinde; Karaciger ve Dalak'tada buyumeler olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betul_okandan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 22:22
Doktor bey 3 saat evvel yatırdım ve yattığından beri sık aralıklarla kuru öksürüğü başladı.  Uyanmasına da neden oluyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2014 Saat 22:29
Limonlu bal verin, basucuna 2 damla ColdMix damlatin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betul_okandan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2014 Saat 21:46
Doktor bey merhaba,
Boş zamanlarımda forumu okuyorum ve hayretler içinde kalıyorum. Ne kadar korkak hale getirilmişiz! Ateşten öksürükten ne kadar çok korkar hale gelmişiz.. İyi ki kuzenim sayesinde sizi keşfettim! :)
Sizi tüm arkadaşım olan annelere öneriyorum.
Sorum şu;
Forumların birinde illiadinin damla olaninin kullanılması gerektiğini yazmışsınız. Oğlum için sprey olanı 3 gün kullanmıştım. 1-2 gündür yine bizi duymuyor gibi.. çünkü "sağır duymaz yakıştırır" sözü gibi söylediklerimize farklı cevaplar veriyor. Öksürüğü var hafif hırıltılı ama sık değil. Gece de çok nadir öksürüyor. 3-4 gündür ballı limon veriyorum. Illiadin damlayi da aldım eczaneden. Burun akıntısı olmasa da illiadini kullanalım mı bu durumda? 
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2014 Saat 23:10
Sadece, "Burun tikanikligi" icin, Spreyi kullanabilirsiniz...AMA, Kulak agrisi veya Sinuzit icin, mutlaka: Sirt ustu yatacak ve damla damlatilacak, hemen kalkilmayacak..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Eki 2014 Saat 23:11
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betul_okandan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2014 Saat 21:37
Doktor bey merhaba,
Bundan evvel sizinle oğlumun işitme kaybı problemi nedeniyle konuşmuştuk.
Oğlum 4 yaşında, kreşe gidiyor. İşitme sorunu yaşamıştık. Mesajlaşmamız sonucu illiadin damla kullanarak sorunu atlatmıştık. Ama 2 gündür oğlum farklı zamanlarda "Anne sesim mi kısıldı?" diye soruyor. Oğlum beni duyuyor musun dediğimizde cevap veriyor ya da sorularııza cevap veriyor ama böyle bir soru sorması bizi gerçekten çok tedirgin etti. Ne yapmamız lazım neden böyle bir tepki vermiş olabilir?
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2014 Saat 22:16
En ufak bir suphede dahi; Iliadin DAMLAyi kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.