Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribimi yoksa:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribimi yoksa:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribimi yoksa:(
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2009 Saat 17:42
dr. bey merhaba..

oğlum 5 gündür hasta ilk 3 gece ateşi vardı şimdi yok ..arada çok hafif çıkıyor o kadar..hapşırık ve balgamlı öksürüğü var..yeemek yemiyor sadece anne sütü alıyor..dr.umuz bize
VENTOLIN yarım ölçek günde 3 kez ve asist pediatri kullanmamızı önerdi ...onuda yarım ölçek günde 3 kez..ve 5 günü geçmeyecek şekilde...siizn görüşünüz nedir..

teşekkür ederim...

Düzenleyen tontinitırtıl - 22 Kas 2009 Saat 15:29
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 10:40
Eğer bir doktor Asist ile Ventolini beraber veriyorsa oradan kaçın... Ayrıca 1 yaşında bir çocukta her iki ilacında yeri yoktur.. Grip ile ilgili mail ve makaleleri okuyun...
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 15:43
aaaaaaaaaa ciddimi söylüyorsunuz dr. bey..şok oldum şimdii..zaten ventolini okuyunca şüphelenmiştim..astım tedavisi falan diyordu..griple ilgili makaleleri tek tek okuyacağım dr. bey..
fakat sizden ricam en azından balgam için bir ilaç önermeniz çünkü çok zorlanıyor çıkaramıyor kusuyor..

birde dr. bey ishal hala..ama günde 1 yada 2 kez çıkıyor..sadece anne sütü alıyor ve hala iştahı yok ..ishal için önerebileceğiniz bişey var mı...bol cu içirmeye çalışıyorum ama fazla içmiyor..yemekte yemediği için..ne yapacağımı şaşırdım..Lamp

iyiki varsınızz...Thumbs UpKizBebek

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 13:48
Asist ,"bronşlarda spasm"  yaptığından, astım hastalarında kesinlikle verilmez.. Allahtan hep teşhisler yanlışta tehilikeli bir şey olmuyor.. Asist ile Ventolin, Peditus ile Calpol verilmesi hep cahillik işaretleridir. İshal için bir şey yapmayın, kendiliğinden düzelir. Bol yoğurt verin.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 22 Kas 2009 Saat 13:49
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 15:28
teşekkür ederim dr. bey..yanlız tedirgin olduğum bir konu var..eski maillerinize bakarken bir arkadaşınıza yazdığınız cevap korkuttu beni...

Sizinkisi düz "ishal" yediklerine bağlı. Domuz gribi olsa, önce ateş, nezle sonra kusma ishal olacak.

diyorsunuz söylediğiniz şeylerin hepsi sırasıyla bizde oldu..yoksa oğlum domuz gribimiydiiiCry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 16:39
Telaşlanmanıza gerek yok... Domuz gribi de olsa grip griptir. Hele havalar böyle mutedil giderken hiç korkmayın. Hele ateşli devreyi atlattı iseniz, hiç korkmayın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.