Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - vicks in ayak tabanina surulmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumvicks in ayak tabanina surulmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: vicks in ayak tabanina surulmesi
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 15:25
Hocam birde nette dolasip duruyor öksürük tutan cocuga ayak tabina vicks surup corap giydirme. Belki soran olmustur ama ben rastlamadim kusura bakmayin tekrar soruyorsam. Bi kere denedim yaradi bi kere denedim yaramadi. gercekten ise yarayan ve zararsiz bir yontemmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119741
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 18:31
Sacma sapan bir uygulama... Vicks'in tesir mekanizmasi; goguse suruyorsunuz, orada buharlasiyor ve solunum ile aliniyor. Ayak tabanlarina surunce, ( kesin bunun mucidi bir Turk'tur) mesafe uzadigi icin tesirli olmayacaktir. Bizde boyle mucitler coktur. Baskalarinin icatlarini baska sekilde kullanmaya bayilirlar. Bir aralar, Otomobillerin aynalarina CD asarlardi... Neymis efendim, " Polis Radari, hiz yaptiginizda tesbit edemezmis" ... Bu kadar kerizce icatlari dunyanin hicbir yerinde bulamazsiniz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Şub 2013 Saat 18:32
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 18:38
 Smile Nedense hep ısın cinlık tarafındayız ama hocam. Vıcks buruna gıdıyormusta dırek damardan 10 dk sonra sürdüğün şeyin  kokusu gelıyormuş bla bla .. Teşekkür ederım en azından artık kafamda acaba kalmadı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119741
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 18:50
Diyelim boyle bir mekanizma var... O ZAMAN:  Ayak taban derisi cok ince oldugundan, ilac emilimi son derecede hizli olacaktir. Gogus bolgesindeki deriden emilim ise daha yavas olur.. Vicks buruna gitmiyor.. Vicks'in buhari gidiyor. Zaten arzulanan seyde bu.. Solunum ile alinacak... Bunlar gibi, hicbir sey bilmeden "fikir sahibi olduklarini zanneden" kimselerden uzak durun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.