Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acill hocam,gözü kapandı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacill hocam,gözü kapandı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: acill hocam,gözü kapandı
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 19:01
Kadir hocam,

1.ci sınıfa giden kızım 1 aydır gribi atlatamadı,daha da kötüledi.Öksürük ,balgam derken...

Sabah ağlayarak uyandı.Gözü çapaklanmış gibiydi ve net göremiyorum diyordu.Aile hekimi baktı,boğaz kızarık ciddi bir durum yok dedi.Ciğerlerde balgam yok dedi dinleyerek...

Gözünü söyledim,iltihap gibi sarı bir akıntı var diye...Genta diye antibiyotik damla verdi...Damlayı daha yeni damlattık.Ama öncesi saat 16:00 dan sonra iltihap giderek arttı.kaynatılmış ılık suyla bezle siliyorum,hocam 5 dakikada bir iltihap adeta üreme yapıyor:) sağ sol elimizde sürekli bez.Dama da ödem yaptı sanırım göz kapandı kapanacak.

çocuk küçük panik oluyor,bir öneriniz varmı? neden böyle olmuş olabilir?

Düzenleyen miss hugolina - 13 Kas 2013 Saat 19:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119722
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 20:32
Genta goz damlasi; son derecede SACMA bir ilactir. Gozdeki iltihaplardan, cogunlukla; Clamydia grubu bakteriler sorumludur ve bu bakterilerin tumu Gentamycin'e DIRENCLIDIRLER...
Bunun yerine kullanacaginiz; Tobrased goz damlasi, her turlu goz enfeksiyonuna etkilidir. Gunde;4x1 damla, 5 gun kullanin. Kullanim icin (Serum fiz ve masaj icin) eski mailleri okuyun.
Goz damlasi yaparken, cocugun gozunu "caaart" diye ayirmaniza gerek yoktur. Tam tersine, gozlerini kapamasini soyleyin ve kapali gozun pinarina damlatin. Cocuk gozunu actiginda, damla iceri gider.    
Yukarı Dön
zefla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2013 Saat 21:03
Benim de oglum 16 aylik gozu capak yapti sildim.kipkirmizi.doktor goz nezlesi dedi .genta veriodu istemedim tobrex dedim onu yazdi hocam yalniz 8 saatte bi 3 damla dedi sizce.? Bide hoca Allah razi olsun gozleri acip.damlatmaya calisiyodum cocuk.zaten acmiyoki kapaliyken damlatabilirsinz dediniz cok iyi oldu saolun.bu nezle neden olur hapsirio ve oksuruyo kac gun kullanacagimida solemedi doktor 5 gun mu .kongest verdi var dedim almadim ama vermicem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119722
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2013 Saat 02:05
Kongest'i sakin vermeyin. Arkadan 'hiriltilari' baslar, birde; Bronsit oldu diye eziyet ederler.
Tobrased: gunde 4x1'er damla olacak.
Grip, nasil; Oztaki borusunu kapatip, 'Orta kulak' iltihabina sebep oluyorsa, gozyasi kanallarini da kapatip, capaklanmaya sebep olabiliyor. Bunlarin tamami hep viral hastaliklar sonucunda olur. AMA, gozdeki hadise 'bakteriel' oldugundan, antibiyotikli goz damlasi gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.