Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - larenjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlarenjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Konu: larenjit
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2010 Saat 17:33
hocam merhabalr 20 aylık oğlum iki gün önce ateşlendi grip olcak zannetim ateşi çok yükselince calpol verdim fakat ertesi sabah sesi boğuk çıkmaya tabiri caizse köpek havlaması gibi öksürmeye başladı doktora götürdük larenjit olmuş dedi  buhara tuttular ve kortizonlu iğne verdiler ağızdan bir tane çok kötü olduğunda çocuğu giydir dışarı çıkar dedi dün biraz daha iyi  gibiydi fakat sabah dörtten beri yine ataşlendi ve öksürükle birlikte hafif burun akıntısı başaladı sesi hala boğuk çıkıyor öksürük çok fena durmaksızın öksürüyor ama havlama sesinden normal öksürüğe döndü gibi  bal limon yapıyorum ama o bile bu defa fayda etmiyor acaba tekrar doktora götüreyim mi ilaç tedavisi gerekir mi
hocam oğlum zor yiyen bir çocuk özellikle akşam muhallebisini bu yüzden biz de camı açıp kuş geldi böcek gitti diye yediriyorduk acaba bu yüzden olmuş olabilir mi evimiz sıcak oluyor gerçi ama yine de vicdan azabı çekiyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119723
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2010 Saat 19:45
"Akut larenjit" geçiriyor, eğer yapılan kortizon "Decort" değil di ise, bir halta yaramaz. Prednizon lar kısa tesirlidir, ertesi gece gene macera yaşarsınız. Soğuk havaya çıkarınca rahatladığı doğru..Zaten sıkıntılı süre 3 gecedir. Zaten 3 geceyi öyle veya böyle geçirdi iseniz başka iğne yaptırmayın. 3. günden sonra zaten normal bir öksürük halini alır. Sakın antibiyotik vermeyin.. üşütmekle olmuyur, başkasından bulaşıyor.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.