Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi+ishal+kusma+yoğun öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi+ishal+kusma+yoğun öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
defne2004 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi+ishal+kusma+yoğun öksürük
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 21:37
Doktor Bey merhaba,
Benim 5.5 yaşında bir kızım var. Cuma gecesi ateşini düşÜremediğimiz ve birden yükselen 40 derece ateşle hastahaneye götürdük.
Hastanede kızıma serum uygulandı. Kan tahlili yapıldı.Tahlilde crp normal çıktı Wbc de 7.3 tü.

Hastanedeyken kızımın ateşi düştü. Müdahaleyi yapan Doktor %95 Domuz gribi yaşadığımızı ve bu ateşin 3 gün sürebileceğini
sürekli ateşini kontrol etmemizi ateşini ıslak bez vs. ile düşürmeye çalışmamızı, gerektiğinde ibufen ve calpol kullanarak
düşürmemizi ve eğer ateşini düşüremezsek hemen hastaneye gelmemizi söyledi. Ve 1 hafta sonra domuz gribi ciğerleri etkilebileceği
için kontrole gelip dinletmemizi istedi.

Kızım cumartersi ve pazar günü ateşlendi ateşi en fazla 39 derece oldu ve birkaç kere calpol vererek ateşi düştü.Pazartesi
günü karın ağrısı ve ishal başladı. Günde 7 kere tuvalete gidiyordu.İshal  3 gün sürdü dün akşamda balgam ve öksürükten
dolayı kusma başladı bu nedenle tekrar hastaneye gittik doktor ciğerlerini dinledi temiz dedi, balgam ve öksürük için sekrol
ve brodil verdi ishal içinde reflor verdi. Ben dün akşam sadece 1 ölçek sekrol verdim ve siteyi keşfedince yazdıklarınızdan
dolayı eşime gece cold mix aldırıp yastığına damlattım. Burnuna da sinomarin sıktım.Dün gece öksürükten çok zor uyudu.

Bu sabah ishalle birlikte yediklerini kustu 2 kere çok şiddetli kusunca tekrar doktora gittik. Doktorumuz balgamın ciğerlere
indiğini ancak ateş olmadığı için film çektirmeye gerek olmadığını söyledi. Sekrol ve brodil ve reflorü kullanmamı söyledi.
Bu ilaçların öksürüğü daha da artıracağını ve hatta balgamı çıkartmak için kusabileceğini söyledi. Sekrol ve brodili verdik
öksürüğü çok fazla her dakika öksürüyormuş gibi geliyor.Limonlu bal ve ıhlamur veriyorum.

Kızımın şu anda ateşi yok. Çıkarsa ne yapalım? Öksürüğü hafifletecek başka ne yapabiliriz? Film çektirmemiz gerekiyor mu
zatüreye çevirir mi neye dikkat etmemiz gerekiyor? Cevabınız ve değerli vaktiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 11:59
Soğuk algınlığı ve öksürük kesici ilaçlar göğüsüne indirir. O yüzden sakın öksürük kesici öksürük şuruplarından kullanmayın..Brodil, öksürüğü arttıracağı için biraz azaltın veya ( çok hırpalanıyorsa) kesin..Ateşin tekrar çıkması pek hayra alamet değildir, doktorun görmesi gerekir. Çıkmazsa, işler yolunda gidiyor demektir. 
Yukarı Dön
defne2004 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 12:12
Kadir bey cevabınız için çok teşekkürler:)

Dün gece  kızım daha rahat uyudu ateşi yoktu öksürüğü daha azdı. Bu sabahtan beri öksürük pek yok hatta keyfi çok yerinde hoplayıp zıplıyor. Brodil şuruptan sadece dün akşam 2.5 ml verdim bugün ise hiç vermedim. Sekrol'u vermeye devam ediyorum. İnşallah ciğerlerinde bir proplem olmadan atlatabiliriz. Cumartesi yeniden kontrole götürüp dinletmek istiyorum sizce doğru mu dur?

Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:41
Hızlı nefes alması ve ateşi olmazsa, iyi demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.