Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulakta sıvı ve düşmeyen ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulakta sıvı ve düşmeyen ateş

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duru2010 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Haz 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duru2010 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulakta sıvı ve düşmeyen ateş
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2014 Saat 00:09
Hocam merhaba, 

Kızım 2010 doğumlu. 1 yaşından sonra neredeyse ayda bir kere, gıcık şeklinde öksürük ve kusmayla kendini gösteren rahatsızlıklar yaşıyor. Hasta olmasa bile gece uykuda terlemeyle ortaya çıkan sürekli bir öksürük problemi var. Doktora götürdüğümüzde sağ kulağında sıvı birikmesi olduğu söyleniyor. Şimdiye kadar akciğer veya boğazla ilgili enfeksiyon geçirmedi; hastalıkları esnasında bitkinlik, halsizlik şikayetleri olmaz, sık ateşlenmez. Kusmaların ise geniz akıntısını yutamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ama bu durumda bile kulak yüzünden o antibiyotiği bize 5 kere yutturdular  maalesef.

KBB geniz eti ameliyatı ve sağ kulağa tüp önerdi; 2 aylık bir tedavi verdi ( nasonex ve singulair). Maalesef kullandık. Gece öksürükleri çok azaldı  ama kulakla ilgili şikayetlerimiz tekrarlamaya devam ediyor.

Son 4 gündür ateşi 37,5-40,5 arasında. Güçten düştüğünü  görmedikçe ateş düşürücü vermiyorum. Genel durumu hasta değil gibi; burun akıntısı yok, dili pembe-tabaka yok, ağızda koku yok, kulak memelerinin altına bastırıyorum bugüne kadar acımadığını söylüyordu, bugün acıdığını söylüyor ama belirgin bir kulak ağrısı yine yok, ishal yok.. Sadece baş ağrısından şikayet ediyor ve bol bol geniz akıntısı ve öksürük var.

İlk 3 gün sabah akşam İliadin Sprey kullandım. Limonlu bal, Coldmix.. Bugün serum fizyolojikle devam ettim. Yarın İliadine devam.. Ateşin devam etmesi normal mi? Tahlil yaptırmalı mıyız hocam? Aile büyükleri doktora götürmeme tavrımı kınıyor. Antibiyotik yazacağını bildiğim için gitmeyi gereksiz görüyorum.. Doğru yolda mıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119775
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2014 Saat 10:49
Dogru yoldasiniz.. Simdiki doktorlar, sizin "Aile buyuklerinin" zamanindaki doktorlar degil, hemde HIC DEGIL...
Kulak agrisi oldugunda, cocuk kendisi soyler, sizin oyle bastirarak bakmaniza hic gerek yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Haz 2014 Saat 10:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.