Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Üst solunum yolu enf. ve idrar yolu enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÜst solunum yolu enf. ve idrar yolu enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
clozgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: Üst solunum yolu enf. ve idrar yolu enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2013 Saat 19:22
Kadir Bey merhabalar,
6 yaşında bir kızım var.Bizim de hikayemiz buradaki anne- babalar ile hemen hemen aynı.Geçen 
sene kızım anaokuluna başladı. Başladığı günden okulun bitiş gününe kadar hemen hemen her 
haftamız doktorlarda geçti.Her doktordan aynı şekilde 5-10 dakikalık bir muayne ve 
sonrasında beşer onar yazılan antibiyotik ağırlıklı ilaçlarla evimizde döndük.Bu arada 
bronşit tanısı bile konuldu.Kullanmadığımız antibiyotik kalmadı. Ventonin astım spreyleri , 
buhar tedavisi uygulayacagız diye saatlerce hastanede beklemelerimiz de cabası. Bu sene okula 
başlamadan önce mucizevi bir şekilde yazılarınızla ve bu site ile karşılaştım.Doktor diye 
geçinen kişilerin çocuklarımızı maddi çıkarları ve cahillikleri yüzünden nasıl daha çok 
hasta ettiklerini sayenizde anladım.Bu kişileri Allah'a havale ediyorum.Bu sene başından 
itibaren kızımı hasta olduğunda tamamen sizin dediğiniz yöntemlerle tedavi ettim , sizin 
dediğiniz şekilde ve sürelerde hastalıkları iyileşti.Tabi kızıma bakan annem hastalıkların 
iyileşme sürelerini , öksürüğün iki hafta sürebileceğini bilmediğinden sürekli doktora 
götürme hususunda tartıştık.Halk arasında genelde doktora giden ve ilaç içen çocukların 
daha çabuk iyileşeceği kanısı yaygın durumda.Ufak bir ateşte veya 1 haftadan uzun süren 
öksürükte hemen telaşa kapılmaya başlıyorlar.Sayenizde bu durumdan kurtulduk size bu 
konuda çok teşekkür ederim.2 gün önce kızım da grip salgınından nasibini aldı ve 
ateşlendi.Ateşi 38.5 üzerine çıkınca Calpol plus verdim ve sizin diğer tedavi yöntemlerinizi 
uyguladım.Uzun zamandır kızımı doktora götürmediğimden ve sizin dediğiniz tahlilleri 
yaptırmak istediğimden bu gün doktora gittik. Gittigimiz doktor da sizin gibi antibiyotik 
tedavisine karşı olan bir doktor .Muayne ettikten sonra kızımın bogazında kızarıklık 
oldugunu ve ateşinin oldugunu söyleyerek antibiyotik yazmak istedi ancak ben  kan, Strep A 
ve idrar tahlili yapılmasını istedim.Uzun zamandır doktora gitmediğimizden bir nevi check-up olmasını istedim. Tahlil sonuçları şu şekilde ;

idrar anazlizi     Sonuç          Referans

dansite             1025          1005-1030
ph                        5            4,6- 8
lökosit esteraz   Pozitif (2+)
nitrit                  Negatif                     
protein              Negatif
glukoz               Negatif
keton                 Pozitif 3+
ürobilinojen         0,2            0,2 - 1   
billirubin           Negatif        
eritrosit            Pozitif 1+

idrar mikroskobik analiz
Mikroskobi : her sahada 7-8 lökosit ,2-3 eritrosit,3-4 epitel hücresi ve amorf kristalleri 

görüldü

Strep A :          Negatif

CRP                 1,25              < 0,28

Kan tahlili 

WBC                   7,32              4,3- 13,5
nötrofil oranı %       63               32,3-69,7
lenfosit oranı %      27,6              14,0-51,0
monosit oranı %        9,3              5,7 - 13,2
eozinofil oranı %      0,0               0  - 7
Bazofil oranı   %      0,1               0  -  1,0
nötrofil mutlak sayı   4,51                              x10
lenfosil mutlak sayı   2,02
monosit mutlak sayı    0,68
eozinofil mutlak sayı  0,00
bazofil mutlak sayı    0,01
eritrosit              4,9              3,8 -5,0
hemoglobin             12,2             10,0-13,0
hematokrit             37,6             30,0 - 38,0
ortalama eritrosit     76,1             71,0 - 85
ortalama eritrosit hemoglobin  24,7     23,0 - 30,0
eritrosit dağılım genişliği    14,5     12,0 - 15,0
trombosit              228              180 - 400
ort. trombosit hacmi   9,2              7,6 - 13,0
trombosit dağılım genişliği  10,4       9,0 - 20,0
trombosit7büyük hücre oranı  19,2       14,0 - 50,4
platelekrit                  0,21       0,15 - 0,40                     

Tahlillerden sonra doktorumuz 7-8 lökosit olduğundan dolayı idrar yolu enfeksiyonu olabilir 
, bogazı kızarık  üst solunum yolu enfeksiyonu geciriyor diyerek antibiyotik olarak Zinnat 
, sudafed ve burun spreyi verdi. Antibiyotiği 10 gün kullanmamız gerektiğini söyledi.Bu zamana 
kadar takip ettiğim forumlarınızda bildigim üzere WBC değerleri normal , monosit degerleri 
normal, İdrar tahlilinde nitrit negatif olduğundan ve kızımın ateş ,  hafif öksürük ve 
burunda tıkanıklık dışında bir şikayeti olmadığından (normal şekilde oynuyor , grip ve ateş 
yüzünden hafif halsizlik ve hafif iştahzılık var ,) ben bu ilaçları kullanmak istemiyorum 
ancak doktorumuzun antibiyotik konusunda hassas olmasına rağmen bu ilaçları vermesi ve CRP değeri beni bir ikileme düşürdü.Bu konuda sizin kıymetli yorumunuzu öğrenmek istiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...

Yukarı Dön
clozgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2013 Saat 23:51
Bu arada yazmayı unutmuşum.Hastaneye gittigimizde kızım gayet iyiydi ateşi pek yok gibiydi.Doktor ateş ölçtükten sonra 39 derece ateşi var dedi ki ben kızımın 39 derece ateşli halini çok iyi biliyorum.Dolven şurup verildi , sadece kilot ve atlet ile kalacak şekilde soyuldu ve ılık su ile elleri yüzü yıkandı.15-20 dakikada ateşi 37 ye düştü. Merak ettiklerim ;
1- Ateşi 39 olan bir hastanın tedavi yöntemi bu mudur ?( ben ateşin bu kadar kısa sürede düşebileceğini düşünmüyorum bence ilk ölçümde bir hata vardı.)
2- Dolven şurup verildikten sonra kan tahlili yapılabilinir mi ? ( bu tahlil şurup verildikten 20 dakika sonra yapıldı acaba Dolvenin sonuçları etkilemiş olması mümkün mü ? )
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119746
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2013 Saat 06:10
Ne diyeyim, boyle doktorlarla Allah yardimciniz olsu...
1-Ne antibiyotik gerektiren bir durumunuz var, nede IYE... Bunlari yanlisliktan ziyade; sahtekarlik olduguna inancim daha fazla. Zira bir doktorun bu kadar cahil olabilmesine imkan yoktur...
2- Soguk tatbik edebilmek icin, uydurdugu bir ates senaryosu... Soguk tatbiki, ancak "SICAK CARPMALARINDA"  uygulanmalidir. Atesli hastaliklarda, ates dusurmek, bagisikligi zayiflatmaktan ve hastaligi uzatmaktan baska bir ise yaramaz.. 30 sene oldu, hala bu doktorlar "Atesi" ogrenemediler gitti. Sitenin ilk sayfasindaki yazarlar bolumunde benim Ates ile ilgili makalelerimi okuyun.
3- Dolvenin, hicbir tahlil uzerinde etkisi yoktur.. Idrar tahlili normal, idrarda daima( hic gormeseler bile)  7-8 lokosit goruldu diye yazilir.  Inanmazsaniz, ayni  laboratuvara; idrar gorunumunde cay suyunu, idrar diye gonderin, onda bile gorurler.. Kan tahlillerinin de tamami normal, sadece viral bir enfeksiyon varligini gosteriyorlar.
Yukarı Dön
clozgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2013 Saat 13:23
Allah sizden razı olsun Doktor Bey.Sayenizde ortalıkta doktorum diye geçinen şarlatanlar ortaya çıkıyor.İlaçların hiç birini kullanmıyorum sizin dediğiniz gibi günde 3-4 kere ballı limonlu ılık su, bol bol sıvı tüketimi, bol bol serum fiz ve cold mix.Hafif öksürük ve hafif ateş dışında herşey normal.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.