|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
spyros
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Gözlerini sıkmaGönderim Zamanı: 16 Nis 2014 Saat 17:32 |
|
Hocam merhaba
Kızım 10 aylık. birkaç haftadır sürekli gözlerini sıkıp açıyor. Göz kırpma gibi değilde sıkıp açma gibi. Gün içinde defalarca tekrarlıyor. Bunu yaparken bazen gülüyor. Bazen sadece sıkıp açıyor. Doğumsal nevüs depigmentasyon var. Nörolojik birşey olabilir mi ? Yatarken sağa sola dönüyor. Otururken emekleme pozisyonuna geçiyor ama emeklemiyor. Sürünmüyor da. Emeklemiyor, kendi tutunup kalkmıyor, ama biz koltuğa tutturunca sıralıyor. Biz elini tutunca yürüyor. Baba dedede diyor. Alkış deyince alkışlıyor . Kalın sayfalı bir kitap var sayfalarını çeviriyor. 9.5 kilo şuanda. Boyu en son ölçüldüğünde iki ay önce 73 cm idi. Son günlerde Gözlerini çok sık sıkması ve depigmentasyonu beni nörolojik birşey mi diye korkutuyor. Düzenleyen spyros - 16 Nis 2014 Saat 17:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2014 Saat 04:24 |
|
Telas etmeyin, hicbir seyi yok...
"Depigmente nevus" lerde, Norolojik bir araz olmaz.. "Incontinentia pigmenti" degil degilmi?? Bunun, Noroloji ile ilgisi vardir. |
|
![]() |
|
spyros
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2014 Saat 10:00 |
|
Hocam 6 aylıkken cilt doktoruna götürdük. Hipopigmente nevüs ve İto nevüs yazıyor. İto nevüse baktım mavi bir renk yok neden yazmış bilmiyorum. Doktor boynunda ki ve omzundakini gördü. Bunlarda ton farkı belirgin. Yalnız çenesinde, burnunun üstünde, göbek orta hattında ve göbek deliği çevresinde de var. Ben görüyorum. Bunların ton farkı daha az ama farklı ışıklarda belli oluyor. Beyaz Tenli. Bende sizin sorduğunuz hastalık mı diye tedirgin oluyorum.
Gözlerini sıkması normal midir? Gün içinde defalarca yapıyor. Bir de elleriyle ritim tutar gibi vuruyor son zamanlarda. Mama sandalyesinin kenarına, göbeğine, kucağıma aldığımda omzuma. Müzik aleti çalıyormuş gibi iki eliyle ritim tutar gibi. Rett sendromunda göz sıkma ve el hareketleri yazıyor. Normal midir bunlar hocam? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2014 Saat 20:10 |
|
Acaba o doktor, hayatinda; "Ito-nevus"u gormusmu!!!! Ayricada,
"Nevus of OTO" ve "Nevus of ITO" farkli benlerdir, ayird etmesini bilen cildiyecide cok nadirdir. Sizinkisi, her ikiside degil.. RETT sendromunda, 1 yasina kadar gelisim normaldir ve hicbir ARAZ YOKTUR.... O gordugunuz hareketler; 3-4 yaslarinda gorulur... Zaten teshisde, ancak bu yaslarda konulabilir... Cok merak ederseniz, bir noroloji doktoru gorsun, ama sakin bana haber vermeden, daha baska islemler yaptirmayin... |
|
![]() |
|
spyros
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2014 Saat 15:40 |
|
Hocam birkaç gündür gözlemliyorum genellikle uykudan uyandıktan sonra ki yarım saat içinde gözlerini daha çok sıkıyor. Bunların bir kısmını gülümserken yapıyor. Birkaç sefer sıkıyor birkaç dakika sonra yine yapıyor. Gün içinde rastgele zamanlarda da yaptığı oluyor. Sizce nedeni nedir?
Nörolojik belirtilerde genelde göz kırpma diyor. Hocam gözleri sıkma da bir belirti midir? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2014 Saat 19:36 |
|
Gunese ciktiginda, veya baska kuvvetli isikta; rahatsiz oluyorsa, "Konjonktivit" olabilir. Bir "GOz doktoru" gorsun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2014 Saat 19:36 |
|
![]() |
|
spyros
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2014 Saat 19:41 |
|
Tamam hocam, sağolun.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|