Merhabalar,
4,5 aylık bebeğim var, 3 aydır sadece anne sütü veriyorum. Öncesinde sezeryan doğum ve sütün yetmeme problemi nedeniyle mama kullanmıştık. Doğduğundan beri huzursuzluk, gaz ve reflü problemleri oldu. Kakası hep sıvıydı ve hemen hemen her beslenmeden sonra yapıyordu, anne sütü ile beslenmeye bağlı olabilir diye düşündük. Ancak son 10 gündür ishali arttı, yeşil, köpüklü bazen de sümüksü çıkıyor. Yapılan tetkiklerinde gaitada gizli kan pozitif, mikroskopide bol lökosit görüldü. Bir gaita tetkikinde bol amip, trofozoid ve kist görüldü, ancak ertesi gün başka bir merkezde bunu tekrarlattığımızda izlenmedi. inek sütü proteinine karşı yapılan spesifik IgE testi sınırda pozitif çıktığı (üst sınır 0,38, bizimki 0,53) ve bu şikayetleri olduğu için 12 gündür tam sütsüz diyet yapıyorum, Ancak henüz şikayetlerinde bir değişiklik yok. İshal olduğu için laktozsuz mama önerildi, ancak bebeğim reddediyor, anne sütü dışında birşey almak istemiyor. Sıvı kaybı olmasından korktuğum için daha sık emziriyorum, ama bu da gazını artıracak diye korkuyorum. Karaciğer enzimleri de muhtemelen gaz ilaçları ya da yenidoğan sarılığına bağlı yüksek olduğu için gereksiz ilaç vermek de istemiyorum.
Ne önerirsiniz? Gaitada lökosit olması enfektif bir ishal olabileceğini mi düşündürür?
Teşekkür ederim