Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütü alan bebekte ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanne sütü alan bebekte ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deniz78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: anne sütü alan bebekte ishal
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 11:42
Merhabalar,
4,5 aylık bebeğim var, 3 aydır sadece anne sütü veriyorum. Öncesinde sezeryan doğum ve sütün yetmeme problemi nedeniyle mama kullanmıştık. Doğduğundan beri huzursuzluk, gaz ve reflü problemleri oldu. Kakası hep sıvıydı ve hemen hemen her beslenmeden sonra yapıyordu, anne sütü ile beslenmeye bağlı olabilir diye düşündük. Ancak son 10 gündür ishali arttı, yeşil, köpüklü bazen de sümüksü çıkıyor. Yapılan tetkiklerinde gaitada gizli kan pozitif, mikroskopide bol lökosit görüldü. Bir gaita tetkikinde bol amip, trofozoid ve kist görüldü, ancak ertesi gün başka bir merkezde bunu tekrarlattığımızda izlenmedi. inek sütü proteinine karşı yapılan spesifik IgE testi sınırda pozitif çıktığı (üst sınır 0,38, bizimki 0,53) ve bu şikayetleri olduğu için 12 gündür tam sütsüz diyet yapıyorum, Ancak henüz şikayetlerinde bir değişiklik yok. İshal olduğu için laktozsuz mama önerildi, ancak bebeğim reddediyor, anne sütü dışında birşey almak istemiyor. Sıvı kaybı olmasından korktuğum için daha sık emziriyorum, ama bu da gazını artıracak diye korkuyorum. Karaciğer enzimleri de muhtemelen gaz ilaçları ya da yenidoğan sarılığına bağlı yüksek olduğu için gereksiz ilaç vermek de istemiyorum.
Ne önerirsiniz? Gaitada lökosit olması enfektif bir ishal olabileceğini mi düşündürür?
Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119826
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2014 Saat 18:41
O yapilan "Kaka tahlillerinin" hicbirine guvenmeyin... Zaten goruyorsunuz, farkli yerlerde yapildiginda ne kadar alakasiz sonuclar veriyorlar..
Tarif ettiginiz, kaka: Asiri fazla emdiginden olan bir durum, bir hastalik DEGIL...
Diyet yapmaniza gerek yok, meme aralarini acin, kaka duzelir. o geri zekalilarin ne yaptiklarina, nede soylediklerine sakin inanmayin. O testlerin tamami bosuna yapildi..
Gazini iyi cikarmiyorsaniz; yellenmesi ve hickiriklari cok artar.. Gaz icin, "Gaz cikarma videosunu" bulun seyredin.
SAKIN; ilac kullanmayin, bu sikayetlerlede bu sahtekarlara gitmeyin.
Yukarı Dön
deniz78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2014 Saat 13:58
İlginiz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
nnsekerim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2014 Saat 13:41
merhabalar kadir bey;size bir kac sorum olucak
1.benim 28 gunluk bebegim var .anne sutuyle besliyorum ama emzirmeden kalktiktan 5 dakika sonra tekrar acikiyo ve inanilmaz derecede aglamaya basliyo ancak tekrar emzirirsem susuyo bu kezde cok emdiginden kusuyo fazlasini gazinida rahat bi sekilde cikariyo hatta bazen emerken bile agzindan cikariyo gazi gaz problemimiz yok ama doymuyomuu acaba o yuzden mi agliyo anne sutule beraber mama versem mi acaba
2.gogsum emzirmeden yara oldu doktor krem verdi lansinoh ama bi faydasini goremedim yapabilecegim baska bisry varmi yardimci olurmusunuz simdiden tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119826
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2014 Saat 20:04
1- SAKIN, mamayi akliniza bile getirmeyin... Aglatacaginiza, fazladan emzirin, fazlasini; kusarsa, kussun.
2- Verilen krem hicbir halta yaramaz.
-Memeyi verdikten sonra, silip temizleyin ve "Anestol" pomat surun.
-Bebek aciktiginda, kremi SILMEDEN, verin..
-Emzirme isi bittiginde, tekrar silip-temizleyin, tekrar Anestol surun.
-Bir memede; 10 dakikadan fazla tutmayin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.