|
Usg sonucu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Yeltun
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Usg sonucuGönderim Zamanı: 5 Saat 28 Dakika önce Saat 13:16 |
|
Hocam merhabalar uzun bir sure sonra sizi tekrar rahatsiz ediyorum umarim iyisinizdir 🙏
E nabizi mi kontrol ederken en son yaptirdigim boyun usg de bazi terimler endise verdi ozaman birsey yok denildi ama aklima sizin sozleriniz geldi o yaziyi okuyunca l3nf nodlarinin uzum salkimi halinde olmasi sorum olabilir tek ve hareketli olanlarin onemi yok dediginizi hatirliyorum.Benim belki 10 yildir lhem cene alti hem boyunda vardi en sonda kulak arkasinda bir agriyla farketmistim ve sonrasinda kayboldu yada cok cok az fark ediyorum dokununca.Bu son usg yi de kulak arkasi icin baktirmistim. Sonucta soyle diyor, BulgularBOYUN USG Bilateral parotis glandı derin ve yüzeyel lobu boyutları normaldir. Parankim eko paternleri homojendir. Her iki parotiste sınır ve eko farkı oluşturan lezyon izlenmedi. Bilateral submandibular gland boyutları normal sınırlardadır. Parankim eko paternleri homojendir. Her iki submandibular glandda sınır ve eko farkı oluşturan lezyon izlenmedi. Tiroid glandı boyutları normaldir. Tiroid parankimi hafif heterojendir. Gland parankimi içerisinde sınır ve eko farkı oluşturan lezyon izlenmedi. Her iki servikal zincirde büyüğü sol level 2 de ekojen hilusu seçilen hiler kanlanan 13x5 mm boyutunda lenf nodları izlenmiştir. Ayrıca her iki servikal posterior zincirde hilusu net seçilemeyen heterojen yapıda 7.5x4.5 mm boyutta round indeksi hafif artmış konglamere lenf nodları izlenmiştir. Sonuç ve ÖnerilerSONUÇ BİLGİ En sondaki konglamere terimi bu nodlarin kendi icinde ayrilip uzum salkimi haline gelmesine yatkin oldugunu mu aciklar hocam. Ben kendimce 2 yilda bir boyun usg yaptirip kontrol ettirirm ama boyle bor terime yeni rastladim size danismak ostedim endiselenince. Yas 35 kadin.176 boy 62 kg. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|