|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ozlem13
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Alerji!!Gönderim Zamanı: 22 Haz 2014 Saat 23:59 |
|
merhaba kadir bey
Size merak etıgım bır konuyu sormak istiyorum. Komusum kızını baska bır rahatsızlığından dolayı doktora götürüyor. Doktor, üç yaşındaki kızını görür görmez alerjisi olduğunu söylüyor. Gerekçe olarak da cildinin kuru, göz alttarının mor ve çökük olduğunu söylüyor ve alerji için bir şurup yazıyor. Kullandıktan sonra morlukların gittiğini öksürüğün azaldığını söyledi ve arkadaşım "ben gözaltı morluklarının yapısal oldugunu sanmıstım oksurugunun de rahatsızlıgının dolayı devam ettigini dısınmustum ama ılacı kullandıktan sonra azalma görülünce alerjıye bağlı olduğunu farkettım" dedi. Böyle anlatınca kızımdan da şüphelenmeye basladım. kızım 4 yaş 2 aylık.Göz altıda zaman zaman çökme koyuluklar oluşuyor ve mesela şuan 3 hafta önceki gribin devam ettiğini düşünüyorum ama şüphe etmeye başladım acaba alerjımı diye. Çünkü şiddetli bi şekilde öksürdü az önce. oda değiştirdim sustu. Tesadüfen mı sustu yoksa odasında yenı aldıgımız bır perde var. Polyester ağırlıklı yoksa ona karşımı bı allejık reaksıyon gosterıyor veya baska seylere karsı mı allerjısı var diye??? siz bı yazınızda hafif alerji şuruplarını kullanabılırsınız demişsiniz. Kullanmalımıyız deneyıp gormelımıyız bilemedik. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cok tesekkurler...
Düzenleyen ozlem13 - 23 Haz 2014 Saat 00:06 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2014 Saat 10:29 |
|
Sirf; goz alti mor diye ilac vermem...
Allerjinin; bir suru "Major" bulgulari vardir, goz alti morlugu, "Minor" bulgudur, her zaman Allerjiye isaret etmez. Esas Major bulgular yoksa, bir anlami yoktur. |
|
![]() |
|
özge deniz
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2014 Saat 22:30 |
|
Merhaba benzer soru olduğu için yeni konu açmak istemedim. Benim oğlum da 4.5 yaşında doğduğunda süt alerjisi vardı. 1 yaşında geçti. Fışkırır tarzda kusmaları sonucu reflü teşhisi de koyulmuştu. Hasta değilken de sık öksürür ve sık hıçkırırdı. Gözlerinin altı da sıklıkla mor oluyordu.
Bugünlerde de gözaltları iyice mor durumda ve yine sık hıçkırıklar başladı. Ayrıca birkaçhaftadır gece yatınca karnım ağrıyor diyor ve göğüs kafesinin bitimindeki tam orta noktayı gösteriyor. Sanki içerde yemek borusunu gösteriyor. Yapacak birşey de bulamıyorum. Acaba alerji mi başladı ve reflüyü tetikliyor. Sizin dediğiniz major bulgular nelerdir alerjinin olması için? Biz de hafif bir alerji ilacı kullansak mı? Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 09:12 |
|
1- Reflu yok... Reflude kusma olmaz..Hakiki bir Reflu"de; Mide suyu, yemek borusuna kacar ve tekrar yutulur. Buna Regurjitasyon denilir. Bu mekanizma ile mide asiti daha uzun sure yemek borusunu ve yutak kismini yaktigi icin, seneler sonar Reflu oldugu anlasilir. Dunya uzerinde bir tek Turk doktorlari, her kusan hastaya Reflu derler.
2- Fiskirir tarzda kusanlarda,(bebeklik caginda) a) Kilo fazlasi varsa; kusma sebebi asiri fazla yamektendir. b) Kilo eksigi varsa; Pylor spasmi var demektir. 3- Boyle kusanlarda, kusma esnasinda, yuze kan hucum ettiginden, goz altlarinda "gecici" morluklar veya nokta tarzinda dokuntuler olmasi normaldir. 4- Sut allerjilerinde, agiz cevresibde, sutun degdigi yerlerde kizariklar cok tipiktir. 5- Her allerjinin, sebebi ve "Major" bulgulari farklidir. Misal:Sut allerjisi, boyali gida allerjisinden cok farklidir. 6- Yapacaginiz en kotu davranis, allerji olmasin diye, allerji ilaci kullanmaktir.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2014 Saat 09:14 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|