Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fmf teşhisi ve ilaç tedavisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfmf teşhisi ve ilaç tedavisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tubisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: fmf teşhisi ve ilaç tedavisi
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 11:05
Hocam İyi günler
3 yaşındaki oğlum mart-ağustos ayları arasında her ayın 20sinde ateşlendi. ateşin yanında başka bir belirti olmadı. burun akıntısı, kulak ağrısı, karın ağrısı yoktu. ancak 39lara varan ateş olunca acillerde hep boğazı kırmızı diye antibiyotik verdiler. ancak yine de doktorumuz periyodik ateşten şüphelenip genetik test istedi. sonucunda oğlumda e148q homozigot, p369s heterozigot mutasyonu bulunarak fmf teşhisiyle colchicum disperti hayatı boyunca her gün içmesi gerektiğine karar verildi. 2 aydır da bi sorun yok.
benim sorum acaba karın ağrısı olmadan bu hastalık olabilir mi? ya da boğazı da kırmızıysa ateşi ondan olamaz mı, bu teşhis kesin midir? her mutasyonlu hasta demek midir? ilaca devam edelim mi sizce?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 18:46
KESINLIKLE; oncelikle; AGRI olmasi sarttir. Denemesi cok basit, 1-2 hafta ilaci vermeyin, bakalim ne olacak!!
Yanliz bir daha atesi oldugunda, bir"Kan sayimi" yaptirip sonuclari bana yazin...Her sey yolunda gidersede, 15 gun sonra sonucu yazin.
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 19:29
hocam bu  hastalik hakkina makaleniz varmi acaba
her  karin agrisi olan çocukkda yada her SIK ate$lenende bu hastalikdan $uphelenilirmi
cinsiyet ve ya$ onemi varmidir  ..  ozel bi test mi yapiliyor ogrenmek için
3.5 yasindaki oglum $imdiye kadar yaz ki$ toplamda  30 kez ate$lenmi$tir en az,bizim boyle bi risikimiz varmidir acaba ..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2013 Saat 23:38
Ates degil, her sabah, horozlar oterken "Karin agrilari" olacak... Olursa, boyle bir durum, konusuruz...
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2013 Saat 12:06
Hocam hazır konu açılmışken ben de sormak isterim...Benim üvey kardeşim fmf.Teşhis doğru çünkü şiddetli karın ağrılarıyla sabitlenmiş....9 Yaşında ve takipte, annesi ara ara tüm gün idrar felan toplayıp dr götürüyor...
benim merak ettiğim tedavisi konusun da yapılacak hiç bir şey yok mu hani ilik nakli felan yada yurt dışında ne yapılıyor fmf hastalarına...
Kızın ömür boyu kullanacağı bir hap var bildiğim...
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2013 Saat 19:31
annesi ara ara tüm gün idrar felan toplayıp dr götürüyor...

Eeee, ne yapiyormus doktor??? Benim bir suru FMF'li hastalarim oldu, ben hic boyle bir "uyaniklik" dusunemedim...
Yapilacak bir sey yok, Colchium'a devam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.