|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Nursal
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Acilll. ishalGönderim Zamanı: 18 Eki 2014 Saat 00:52 |
|
İyi geceler hocam. 6 yaşındaki kızım ishal oldu. Dün gece ateş kulaktan 39.6 olunca hastaneye götürdük. Antibiyotik ve reflor verdi doktor tahlil yapmadan. Ancak ben antibiyotik vermedim. Bugün uyuyana kadar 15 kez sulu yaptı limon sarısı gibi. Eczaneden karışım aldım ancak çok az icti 1 bardak falan. Normal su icti en az 10 bardak. Yeterlu midir tathlil yaptirmam gerekli mi? Bir daha hastaneye gotureyim mi korkuyoyum
|
|
![]() |
|
Nursal
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2014 Saat 01:14 |
|
Hocam ayrıca ishalin nedeni önceki gece yedigimiz ciger olabilir. Çünkü dun ben de hafif ishal kramp mide bulantısı ve baş ağrısı ayni ciğeri yiyen yegenimde şiddetli ishal günde 20 den fazla kusma bas ve eklem Ağrısı oldu. Bu durumda böyle bir sebep ile oluşan ishale ne yapilir.lutfen ysrdum edin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2014 Saat 09:40 |
|
Tek basina ISHAL, asla su kaybina sebep olamaz.Kusma ve ishal beraber olursa; su kaybi olabilir. Ishalin bu turu "Viral ishallerde" olur ve 1 hafta surer. Kusmayi azaltmak icin, Emedur100 fitil, (cocuklarda) kullanabilirsiniz.
Tuz-Seker eriyigini zor iciyorsa, gazi cikmis normal Cola veya yari-yariya hazirlanmis Visne-Soda karisimi icirin. |
|
![]() |
|
Nursal
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2014 Saat 16:39 |
|
Teşekkür ederim hocam. Şu an 6. gündeyiz ishalimiz halen var. Dün sayısı 6'ya düşmüştü. Bugün kaç olacak bakalım. Kızım su dışında bir şey içmiyor malesef. kola, vişne-maden suyu karışımı gibi. muz yiyor, elma, mandalina, çikolata tarzı şeyler de yemek istiyor engellemeye çalışıyorum ama. umarım düzelir. geçmediği için endişeliyim. ayrıca yemek olarak ne yedireceğim konusunda da sıkıntılıyım. et, balık ve sütten korkuyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2014 Saat 01:00 |
|
Cani ne isterse onu yesin. Cocuklarda artik; ishal diyeti diye bir sey kalmadi... kati gida alanlarda, ne ictigi onemli degil duz su da icse, faydalidir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|