Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjimi :s
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerjimi :s

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: alerjimi :s
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 12:00

Kadir Bey Merhaba

kızım 18 aylık.  10 gün kadar önce kızımın bacaklarında ama sadece bacaklarında minik pembe içleri su dolu küçük kabarcıklar çıkmıştı . önce su çiçeği sandım ancak hiçbir belirtisi yoktu başka. doktora götürdüm doktor alerji olduğunu söyledi. deloday isminde bir şurup verdi. birde krem. kaç gündür kullanıyorum alerji şurubu olduğu için çok vermekte istemiyorum. bu dönem biraz fazla ceviz, fındık, kaju fıstığı falan yedi. yaş ceviz zamanı olduğu için herkes sokuşturyor ağzına ancak bu kabarcıklar çıktığından beri vermiyorum. doktorun alerji dediği şeyler halen geçmedi. öylece duruyor çok fazla olmasada yenileri çıkıyor. pembelik gidiyor arada bir ten rengi oluyor su kabarcıkları öylece duruyor. kaşıntıda oluyor. bazılarının tepesinde kırmızı kan oturmuş gibi bişiler oldu kaşımıyorda öyle hani yara oldu desem yara da değil. fotoğrafını isterseniz gönderirim Kadir Bey. neden geçmiyor anlamadım. sizin beni aydınlatacağınızı tahmin ediyorum.
birde annede bulunan alerjiler çocuğada geçermi?
değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim. kolay gelsin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119817
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 19:39
1- Su cicegi: Kesinlikle degil, Suciceginde dokuntuler karinda-sirtta en fazla olurlar, etrafa yayildikca sayilari azalir.
2- HICBIR; allerjik dokuntude "su toplamasi" olmaz... Ilaci bosuna veriyorsunuz.
3- Buyuk ihtimal ile; sinek isirmasi ama birkac resim gonderebilirseniz, daha kesin konusurum..
Artik zamane doktorlari her bir halta; Allerji demeye bayiliyorlar...
Yukarı Dön
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 09:08
evet Kadir bey haklısınız. ne yazıkki !
bu kabarcıklar oluşalı 10 gün oldu geçti bile hatta. doktorun vermiş olduğu şurubu ilk gün vermedim. sonra da geçmeyince acaba benim yüzümdenmi geçmiyor şeklindeki suçluluk duygusuyla 3 kez verdim. ancak baktım bi değişiklik olmuyor vermedim ki alerji ilaçlarından ve etkilerinden korkuyorum. bende alerji çocukluğumdan beri oluyor. besin alerjisi diye biliyorum çünkü belli dönemlerde oluyor. (örneğin yeşil erikler çıktığında biraz abarttığım için yemeyi..yada ceviz gibi yağlı şeyler yediğimde)  ancak bende de var şuan, yaklaşık 1 aydır geçmek bilmedi ki yemiyorumda. ilaç kullandım bir süre geçmeyince bi türlü bıraktım kullanmayı.
burda ki cildiye uzmanına gittim. kendisi daha kapıdan girerken şikayetimi sordu bende gösterdm. böcek ısırması olduğunu söyledi. sonra biraz anlatınca falan benim kullandığım ilacı verdi bana. bende bu geçirmiyor kullandım zaten dedim. siz alerji diye biliyordunuz bakın alerji olsa geçirirdi dedi. bende geçirmiyorsa neden veriyorsunuz dedim falan böyle ufak bir tartışma geçirdik kendisi ile. sonrada zaten kıvırmaya başladı böcek ısırmasına bağlı alerji falan diye. bunu anlatmamın nedeni sizin çok haklı olduğunuzu belirtmek içindi. gerçekten çok bilgisiz ve insanların sağlığını önemsemeyen doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz. size teşekkür ederim. çok yardımınız oluyor bizlere.
Kadir bey bugün kızımın bacaklarındakilerden bir kısmının geçtiğini gördüm. ilaç kullanmıyorum zaten bayadır. demekki geçiyor diyorum artık.
benim size sorum bendeki bu alerjik durumlar kızımada geçermi?
teşekkkür ederim bilgileriniz için. kolay gelsin.
Yukarı Dön
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 16:50
Kadir bey fotoğraflar görünüyormu bilemiyorum iş yerimdeki bilgisayardan göremiyorum engelliyor fotoğraflarıda.
eğer görünüyorsa bu fotoları netten buldum. bendeki alerji dedikleirmiz aynen bu şekilde. internette böcek ısırması şeklinde gördüm. benim vücudumda yaklaşık bir aydır geçmiyorlar. tam geçti derken yenileri çıkıyor 5-10 tane kadar. genellikle bacaklarımda var nadirende olsa vücudumun diğer yerlerinde çıkabiliyorlar. ilaç kullanmıyorum.
kızımıda yazmıştım daha önce böcek ısırması gibi demiştiniz. kızımınkiler bu şekilde büyük kırmızı kabarıklıklar değil. minik ve içleri sıvı dolu. daha pembe renkli.
lütfen yardımcı olun bana doktora gittim ilaç verip yolladı oda bi işe yaramadı zaten. çıldırmak üzereyim kaşınmtıdan. kolanya, saf alkol sürdüğüm zaman kaşıntısı geçiyor sonra kriz geçirticek kadar kaşınmaya balıyor. bazen acıyor.
bilgi verebilirseniz çok sevinirim kolay gelsin..
Yukarı Dön
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 16:54
birde bunlar böcek ısırmasıysa ne yapmam lazım? evimi ilaçlatayım.böcek falanda yok evde temizliğimi falan düzenli yaparım anlamıyorum ki nedir bu. ne böceği olduğunuda anlamıyorum ya..:S evde hayvan falanda beslemeyiz. sivri sinek falan desem evde hiç görmüyorum. okuyunca netten şimdi pire falan diye de gördüm. pire ne gezerki bizim evde.. gerçekten çok endişelendim..
panikledim sanırım biraz kusura bakmayın. ama kurtulmak istiyorum bu durumdan !!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119817
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 20:50
Resimler, gorunmuyor.
Kasintilar icin; Fenistil jel kullanin.
Dokuntulerin ustunu ellediginizde, elinize o kabartilar geliyorsa, kesinlikle Allerji degiller. Bocek isirmasi..
Pire isirigi, kabarti yapmaz. Toplu igne basi kadar, koyu kirmizi lekeler olur.
Yukarı Dön
kbryldrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2013 Saat 14:06
peki Kadir bey alıyım o kremi. bana verdiği kremin ismi nerisona..
pire olmaması hakikaten içimi çok rahatlattı. ancak bu kaşıntılar psikolojimide çok bozdu. dün gece baya uyutmadı gece uykumdan uyandıracak kadar rahatsız etti. ne krem ne yıkama ne başka bişey, hiçbişey etki etmiyor. halen çıkmaya devam ediyor. eşiminde vücudunda çıktı yenileri. bizi ne ısırıyor yada ne böceğine karşı böle olduk biz anlamıyorum.
geçicek diye umut edip bekliyorum ancak dayanamamaya başladım. doktora gitsem napacak gitmiyorumda o yüzden.
teşekkür ederim Kadir Bey.. ne böceği olduğunu bilmiyorum ancak yardımlarınız için sağolun. geçer heralde..:s
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.