|
Alerjik astim? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Jasmined
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 317 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Alerjik astim?Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2022 Saat 18:52 |
|
Hocam merhaba,
4,5 yasindaki kizimda bahar aylarinda nezle oluyordu bu mayis ayinda geceleri uyutmayacak kadar oksuruk krizleri gecirmeye basladi oksurmekten kusuyordu biz usttugunu dusunmustuk, haziran ayinda evde beslenen bir kediyle temasi sonucunda bir anda gozleri akmaya zor nefes almaya basladi ve yuzu sisti. Sonrasinda alerji doktoruna götürdük deri testi yapildi ve akciger grafisi cekildi, kedi köpek tüyüne, ev akarlarina, yabani otlara ve polenlere alerjisi cikti, sonucunda doktor Flixotide 50 mcg inhaler sprey verdi 6 hafta kullanmamizi söyledi ve 6 hafta sonra kontrole cagirdi, spreyi kullanmamiz sonucunda öksürük krizleri gecti ancak spreyin ilerleyen dönemlerde kötü yönde etkileri olur mu? 6 haftamiz bitmek uzere kontrole cagirdi ne yapmaliyiz? Teşekkür ediyorum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2022 Saat 19:35 |
|
Astım ilacıdır ve KORTİZON dur...
Siz, Zyrtec veya Allerset(aynı ilaçlardır) günde 1 ölçek verin. Kortizon, uzun süreli kullanımlarda büyümesine olumsuz etki edebilir.
|
|
![]() |
|
Jasmined
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 317 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2022 Saat 21:46 |
|
Hocam cok teşekkürler geri dönüşünüz için oksuruk krizlerinde zyrtec fayda etmiyor bu durumda ne yapabiliriz, flixotide hiç mi kullanmamaliyiz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2022 Saat 09:16 |
|
Aylarca kullanmayın.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|