Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaç alerji yaparmı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaç alerji yaparmı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: ilaç alerji yaparmı
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 22:49
merhaba 2 yyasındaki oğlum 20 gün kadar önce grıp oldu burun geniz akıntısı öksürük bildiğiniz seyler ben müdahele etmedim 2 gün sonra öksürük fazlalaştı uyurken genz akıntısı yüzünden öğürmeye basladı ben tavsıyelerınız dısında bişey yapmadım ilaç kullanmadım sonra öksürürken burnundan kan gelmeye basladı öyleki her öksürük ve öğürmede şiddetli bir şekilde kanamaya basladı zor durduruyordum doktorumuzu aradım acil kbb doktoru görsun dedı doktor burun damarlarında ciddi tahriş ve çatlama olmuş zorlandığı için olmuş burna tampon yapıldı iki gün kaldı ve ceftinex antibiyotik 2x1 iburamin surup 3x1 ve aerıous surup gece 1 kez verdı 10 gün kadar kullandık grıp ve kanamalar gectı suruplar biteli 5 gün oldu şimdi tonımer jel 3x1 ne bephanten krem sürüyorum 2x1 ama şimdide  gözleri ve kulakları cok kaşınıyor cok huzrsuz oluyor pipisi ve hayalarında inanılmaz pişikler oldu ki  hiç olmaz benim oğlumda bunlar neden oluyor saygılar 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119826
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2010 Saat 19:02
Dikkat edin, eli burnuna gitmesin... Yoksa tekrar kanar. Serum fiz. devam, pişikleri için mutlaka pişik kremi kullanın. günde iki defada "Ultarlan" pomat sürün.
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2010 Saat 21:49
doktor bey zaten elini burnuna götürüp kanatmadı her öksürük ve öğürmede yoğun bi şekilde kanadı şimdide gözleri kulakları cok kasınıyor ne yapabilirim birde bundan sonra grıp olursa yine ilaç vermeden tedavı etmeyı mı denıyım cok kanadı burnu bidaha grıp olacak diye uykularım kacıyor milletın cocukları günlerce öksürür iki günde perısan olduk biz cok korkuyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 09:30
İlk kanamadan sonra oluşan pıhtılar nedeni ile çocuk elini burnuna götürebilir. Bol bol burnuna su çekip nazikce sümkürtün. Burun içi hiç kuru kalmasın.Buhar da iyi gelir. . Asprin kullanmıyorsunuz değilmi???
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 10:08
aspirin kullanmıyorum sadece tonımer jel kullan dedi bephanten sür burnuna dedi ama ama sürdürtmüyor ama bunlara bi süre vermedi yaklasık 1 hafta oldu burnu kanamıyor ne kadar kullanacagımıda bilmiyorum
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 11:08
hocam bu konuyla ilgili değil ama cevap yazarsanız çok sevinirim. 13 yaşındaki kızım 6 yaşından beri her yıl bahar nezlesi oluyor. burnu tıkanıyor, gözleri kaşınıyor geçen gün alerji testi yaptırdım sonuçları şöyle  çim+hububat poleni - akkazayağı - sinir otu - meşe ağacına karşı alerjisi varmış. doktor aşı başlayalım dedi 5 ay haftada 1, 6 ay 15 günde 1, 1-2 yıl ayda 1 aşı yapılacak. bu benim kafamı karıştırdı sizce doğru bir tedavimi cevap veririseniz çok sevinirim teşekkür ederim.
faizepehlivan
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 10:11
1) 2-3 gün kanama olmaması yeterli, ilaçları kullanmayın.
2)Allerji iğneleri çok uzun süreli işler, bir başka yerden daha "fikir" alın, aynı sonuç çıkarsa, uygulayabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.