Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Parmak emme,tırnak yeme ve yemek sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumParmak emme,tırnak yeme ve yemek sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Parmak emme,tırnak yeme ve yemek sorunu
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2011 Saat 17:27
iyi günler hocam Kızım 4.5  yaşında ve hala uykusu geldiğinde ya da sıkıntılı anlarında  parmağını emiyor bir süre önce de onu azaltıp kıyafet kollarını kemirmeye başladı bu nadiren oluyor parmak emme daha sık.Parmak emme diş bozukluğuna yol açar mı tesadüf mü bilmiyorum ama ön üst dişleri daha önde görünüyor.Geçen haftalarda da tırnaklarını yemeye başladı.Tatlı dille arada anlattık çok üstüne düşmüyoruz iyice ilgi konusu yapmasın diye.Ne önerirsiniz nette biraz araştırdım ama sizin fikriniz önemli benim için.Bir de yemek sorunumuz hala devam ediyor gerçi çok yol kat ettik ilk iki yıl neredeyse hiç bir şey yemezdi.Şimdi de sulu yemekleri tencere fırın yemeklerini yemiyor yediği gıdaların miktarları da çok az biz umursamamayı öğrendik o da daha yer gibi artık kendini aç  bırakmıyor ama deneyelim mi konuşalım mı yoksa kendi haline bırakırsak öğrenir mi?Et ürünleri tatlılar çok çok az makarna türü süt meyve suyu bazı çorbalar 1 yıldır bazı meyveler yumurta kahvaltılık atıştırmalıklar kurabiye vb. döne dolaşa yedikleri sulu yemeklerin de suyu ekmeğe batırılıp. Dengeli beslemeye çalışıyoruz ama açıkçası eskisi gibi  önem verdiğimizi hissettirmiyoruz.Sonuç olarak normal yemekler sebze vs. hiç olmuyor neredeyse. Eylülde ana sınıfına başlayacak gerçi orada yarım gün büyük ihtimal sulu yemekler olmaz.Uzun oldu kusura bakmayın uzun bir süredir yazmıyordum birikmiş.
Teşekkürler...

Düzenleyen bilge_nehir - 24 Haz 2011 Saat 17:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119839
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2011 Saat 09:37
1-Tatlı dille de olsa, ANLATMAYIN. Hiç kale almıyor görünün ve daima "yandan" taarruz edin. İlgisini başka tarafa yönlendirin. Pek kendi içine kapanmasına müsade etmeyin, devamlı maeşgul edin.
2- Yemek faslı hiç önemli değil, nasıl olsa ilerde değil onlrı yemek, onları pişirecek bile..
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2011 Saat 19:22
Yenı doganların parmak emmesı dorma dimi hocam

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2011 Saat 12:12
Tabii normal, anne karnında iken bile emiyorlar. 4.5 yaşında ise, biraz "laf" ediyoruz..
Yukarı Dön
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2011 Saat 15:40
:) Anladım hocam.Sanırım ana sınıfında daha az sıkılacak biz de elden geldikçe yönlendirmeye meşgul etmeye devam.Gündüz parmak emmesi daha az sıkıldığında ya da uykusuzsa sadece dediğiniz gibi hemen ilgiyi dağıtabiliyoruz ancak bu uyku ve parmak emme bağlantısı zor kopacağa benziyor ona özel bir öneriniz var mı? Uykudan uyanış yatışlarda bile direk parmak emiliyor.Halası ergenliğe kadar emmiş yine mi genetik yoksa :( 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 10:27
Bazı çocuklar bu işi uzatabiliyor. yapılacak bir şey yok, idare edeceksiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.