Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gokcem_celebi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gokcem_celebi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: anne sütü
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2016 Saat 09:05
Hocam merhaba
Kızım 15 aylık ve anne sütü almaya devam ediyor.Yemekle  pek arası yok bazen hiç yemiyor.Dişe bağlıyorum hiç yemediği zamanları ve pişik olduğunda anlıyorum.Çalışan bi anneyim ve inek sütü de veriyoruz günde 2 kez 120şer cc .Kahvaltı olarak 2 lokma yumurta, zeytin  öğlen yarım çorba ve yarım muz akşam 2 kaşık pilav ve 1,2 lokma et  yiyor.Miktarlar çok az tadımlık gibi yiyor ve  istahsız.7,8 aylıkken 2 kase çorba içiyordu son 2 aydır kilosu sabit .4 kilo doğdu ve tombik büyüdü.Şimdi çok hareketli ve zayıfladı  gibi geliyor.Şuan 10.5 kilo ve boyu 80 cm.Günde 2 kez kaka da yapıyor.Gece de emziriyorum.Kendisi hiç istekli değil sizce anne sütünü kesmelimiyim.Besin değeri yüksek neler yedirmeliyim et balık yumurta yoğurt yiyor ama miktarlar çok az ...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120471
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2016 Saat 01:17
1- Dislerin cikisinda, hicbir olumsuzluk olmaz, hepsi hurafedir.
2- 800 gram fazlasi var, daha ne olsun?? Demekki hala yeterli sutunuz var ve ek gidaya pek ihtiyac olmuyor...
3- Gunde 2 defa kaka yapmasida zaten fazladan yediginin isaretidir.
DAHA NE YEDIRECEKSIN...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gokcem_celebi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2016 Saat 10:23
Teşekkürler Hocam 
 yani anne sütüne 2 yaşına kadar devam ediyorum ...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2016 Saat 19:55
Emerse, daha da devam edebilirsiniz.. 7 yasina kadar emen hastalarim oldu..
Imkan meselesi....
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gokcem_celebi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2016 Saat 07:49
peki hocam anne sütü ilk zamanlardaki gibi besin oranı yüksek değil diyorlar yani aydan aya yüzdelik düşüyormuş.1 yaşından sonra anneye ve bebeğe bir faydası yok deniyor.Sizce nasıl.Anne sütünü tercih ediyorsa ek gıdalar yerine ne yapılmalı ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2016 Saat 18:41
Aptal ve cahil olduklarindan, oyle soylerler.. Anne memesi, cocugun yasina gore farkli sut imal eder..Bazen;yag miktari, bazen protein miktari fazla olur..

Hayvancilikta bile bu bilinir.. Sut veren canlilarin sutunden; yag yapma ve peynir yapma mevsimi vardir.. Bu, yavrunun ayina gore, yag veya protein miktarinin artmasina baglidir.
Artik Turk doktorlari Tip kitaplari dahil, hicbir sey okumadiklari icin, hicbir sey bilmezler...
Bizim zamanimizda; Zooloji, Botanik gibi dersler vardi ve baya kazik derslerdi..Cok kimse cakardi Simdi ne alemdeler bilmiyorum..
Fizyopatoloji dersi 35 seneden beri okutulmuyor, onu biliyorum..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2016 Saat 18:44
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.