|
Kanser |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
vilvildan
Üye
Kayıt Tarihi: 10 Oca 2024 Konum: Turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı vilvildan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: KanserGönderim Zamanı: 16 Saat 30 Dakika önce Saat 23:48 |
|
Hocam iyi akşamlar. Kanser hastalığı malum cok yaygın artık. Siz alanınız dışında da araştıran bir doktor olduğunuz icin bu konudaki yaklaşımınızı cok merak ediyorum. Erken teşhis icin surekli kontrol yaptırmalı miyiz? Bir yakınım annesi kolon kanseri olduğu icin 6 ayda bir kolonoskopi yaptırıyormuş mesela. Kolonoskopinin zararli oldugunu soyleuenler de var. Sizce Kanser icin yaklasimimiz ne olmali? İnsan düşündükçe de sürekli hastalik korkusuyla yasiyor. Ama ülkede saglik sistemi o kadar kotu ki basit bir sey icin bile doktora gitme durumum olsa panik atak geçirir gibi çarpıntım oluyor korkuyorum. Bir yandan da ya hastaysam endişesi taşıyorum cunku benim ailemde de kolon kanseri var
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 5 Saat 41 Dakika önce Saat 10:37 |
|
1- Bazı kanserlerde genetik geçiş vardır. Bilhassa; meme kenserlerinde, BRCA2 mutasyonu olan kadınlarda
meme kanserine yakalanma riski: %60'ın üstündedir. Anne, teyze, hala, ablasında meme kanseri olanlarda bilhassa dikkatli olmak gerekir. 2- Belirli yaşlardan sonra, erkeklerde PSA (bilhassa soyuunda Prostat kanseri olanlarda) 50 yaş sonrası bakılmalıdır! Kolon kanseri de bu yaştan sonra bakılır, şüpheli kimselerde belirli aralıklarla tekrarlanır. Ayrıca, hangi yaş olursa olsun, izah edilemeyen, ve DEVAMLI kanamalarda gene bakılmalıdır. 3- Lösemiler için; sonradan fark edilen "solukluklarda" basit bir kan sayımı bile ayırd edicidir. Lösemilerde; Türk doktorlarının sandıkları gibi, Lökosit(WBC) düşüklüğü değil anormal artışı vardır! Viral enfeksiyonlarda görülen WBC ve Nötrofil düşüklüğü ile Lösemilerin bir alakası yoktur! |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|