Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Menenjit asisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Menenjit asisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysefy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 189
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysefy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Menenjit asisi
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2025 Saat 08:34
Hocam 21.10.2023 doğumlu ogluma menenjit asisi yaptirayim mi? Saglik ocagi onerdi? Mutlaka yaptirmamiz gerektigini soyledi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120298
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2025 Saat 09:29
Ben önermiyorum. Haaaa, ücretsiz yapacaklar ise, yaptırın!!! 
Aşıyı alabilen var, alamayan var!! Alamayan aileler ne yapacaklar?
Ayrıca, karma aşılar içine, HiB aşısı denilen ve en sık Menenjit yapan bakterinin aşısı ilave edildiğinden beri
 ben Menenjit görmedim, duymadım. 

Yukarı Dön
Fairtale77 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fairtale77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 53 Dakika önce Saat 11:25
Hocam dün haberlerde gördüm sekiz yaşındaki çocuk menenjıt teshısı nedeniyle vefat etmıs çok üzüldüm ve tedırgın oldum aşı yaptırsammı beş yaş erkek çocuk menenjıt aşıları hakkında ne düşünüyorsunuz hocam 
Çidoo
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 32 Dakika önce Saat 14:46
Doğruluk derecesini ve hangi tip menenjit olduğu belli değil.
Eğer; Menenigokok B tipi ise; sadece Bexsero aşısı koruyucudur.
Eğer; Meningokok A,C,Y ve W135 tipi ise, Nimenrix ve benzeri aşılar faydalı olur.
Bu aşılar en fazla 5 sene korurlar. Bu yüzden, 5 sene öncesinde aşı olanların da tekrar aşı olmaları gerekir.
HiB menenjiti; Karma aşılar içinde bulunduğu için artık görülmüyor. Bir tek; "aşı aleyhtarı" ailelerin çocuklarında
olabilir. 
Onlar zaten "her türlü" aşıya karşı olduklarından, onlar bizi ilgilendirmiyorlar. 
KPA (Zatürre) aşılarıda, Pnömokok memenjitine karşı korunma sağlar. 
Takipde olun. Dediğim şartlar oluşursa, uygun aşıyı olun.
Tabii; bir de aşının maliyeti var. Devlet, elalemin kaçkınlarından para ayırır da, bu menenjit aşısını karşılarsa
fakir-fukara çocukları da, rahat eder. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 5 Saat 4 Dakika önce Saat 15:14
Yukarı Dön
Dobi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 494
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dobi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 23 Dakika önce Saat 14:55
Hocam soruya ek oldum kusura bakmayın çocuklar 3 ve 6 yaşında kaçar doz yaptirmaliyiz  aşıları 6 yaşındaki oğluma 6 aylıkken 2 doz mineriks yaptırmıştım ..öneriniz nedir tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 6 Dakika önce Saat 15:12
2ay-1yaş arası: 3 doz. (0-2-8 aylarda ) Misal: 3. ay- 5. ay- 13. ay gibi
1yaş-2yaş arası: 3 doz. (0-2-10 aylarda) Misal: 13. ay- 15.ay- 25 ayda gibi.
2yaş-11 yaş arası: 2 doz (2 ay ara ile) 
11 yaş sonrası: 2 doz, (1 ay ara ile) uygulanır.
11 yaş sonrası rutin olarak yapılmaz. 

Nimenrix aşısı; Meningokok B tipine karşı korunma SAĞLAMAZ! 
Bu aşı, A,C,Y ve W135 tipinin görüldüğü (Hac ve Umre için) Arabişstana gideceklere yapılır. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 58 Dakika önce Saat 15:20
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.