Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksijen oranı 87 , 2.5 yaş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oksijen oranı 87 , 2.5 yaş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziynet Tuba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ziynet Tuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oksijen oranı 87 , 2.5 yaş
    Gönderim Zamanı: 18 Saat 4 Dakika önce Saat 04:48
Merhaba hocam, 

https://hizliresim.com/m4z8c1d

Kızım 3 gündür hasta, detayları aşağıdaki gibidir. 
Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz. 

* 2.5 yaşında, 12 kg, 91 cm
* 3 gündür ateşi geçmiyor, 37.5 ile 39.5 arasında. Şuana kadar 3 kez calpol verdim. 
+ 3 kez kusma oldu, ilki tam olarak mide kasılması ile safra çıkana kadar kustu ama diğer ikisi geniz akıntısından dolayı mide bulantısı gibi idi. 
+ genel hali çok halsiz ve yorgun, hep uyumak istiyor, uyumasa bile gözü kapalı yatmak istiyor. 
* burnu akıyor koyu ve çok geniz akıntısı var bu da çok fazla ölksdürmesine neden oluyor. 
+ nefes alış verişi 55 lerde, göğsü inip çıkıyor. 1 dakikada
+ oksijeni evde ölçtüğümüzfe 89 çıktı ve nabzı 145.acile götürdük orada ilk 87 çıktı ve oksijen verildi., sadece oksijen istedim. Sonra yeniden ölçüldü 89 du. Aşırı düşük denildi ama o kadar kötü değil dediler, başka cihazla yeniden bakıldı bu defa 95 denildi.
* röntgen çekildi ciğerde bir şey yok denildi. 
* kan tahlil sonuçlarını ekledim. 
* hastanede vermek istenen ilaçları kabul etmedin size danışmadan. 

Değerlendirip, nasıl ilerlemek gerektiği konusunda bilgi verir misiniz. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120908
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Saat 40 Dakika önce Saat 10:12
Siz gider de bu şarlatan doktorlara "çanak tutarsanız", onlar da içine derler.Sağ çıktığınıza şükredin. 
1- WBC(Lökosit) düşük. Belli ki, Viral (Gripal) enfeksiyon, asla antibiyotik gerekmez.
2- Parmaktan oksijen ölçümlerinde %80 altına "düşük" denir. 
Parmaktan yapılan ölçümlerde, mutlaka "çocuk cihazı" kullanılmalıdır. Erişkin cihazları daima düşük sonuç 
verirler. Bunları Türk doktorlarının bilmelerini beklemeyin.
3- Her gün anlatıyorum!!! Grip+Kusma/ishal= Domuz Gribi. 
4- Hiçbir ilaç kullanmayın, ateş düşürmeyin. 
5- Griplerde ateş bazen 5-7 gün sürebiliyor. Dil rengi pembe olduğu sürece, antibiyotik gerekmez.
Bugünden geriye yazdıklarımı okuyun. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.